F-Rallisarja

Uutiset

Aku Kaukoluodon uusi yritys


06.01.2019

Aku Kaukoluoto lähtee toista kertaa hakemaan menestystä Tulokas-Cupista. (Marko Kyöstilä)

 

Anjalankosken UA:n Aku Kaukoluoto oli mukavalla sijoituksella talvikauden jälkeen Tulokas-Cupissa, mutta keskeytys Kaasujalka-rallissa, siirsi katseet jo kaudelle 2019. Kokemusta on nyt enemmän ja kartturin paikalle tulee myös lisää kokemusta. Viime vuonna komeita suorituksia nuottiluokassa ajanut Janne Korhonen tuo oman panoksensa miehistöön. Annetaan Akun kertoa.

– Kausi 2018 oli ensimmäinen kausi F-rallisarjassa itselleni sekä kartturilleni Kristian Temoselle. Ennen kauden alkua olin ajanut kaksi kisaa soralla ja juuri kauden kynnyksellä myös yhden kisan talvella. Talvi olikin aikamoinen shokki, sillä Kaavin kisa oli todella vaativa monellakin eri tapaa. Ajaminen oli aivan hukassa, ja vaikka oli pieniä teknisiä murheita, niin tuloksia katsomalla en voi mennä niiden taakse. Peilistä löytyy se suurin syy, miksi ei ollut mitään asiaa koko talvena pytyille. Vaikka oma ajaminen oli yhtä tuskaa talvella, niin samalla kertaa tuli myös selväksi, että nyt ensimmäistä kertaa, kun ajettiin pelkkien junnujen kesken kisaa, on taso selkeästi kovempi.

Tiedostimme kyllä jo sarjaan lähtiessä, että kyyti on kylmää etenkin alkuun. Kaavin shokin jälkeen sarjassa ajettiin todella hienosti järjestetty kisa Jämsällä. Tämä kisa nosti omaa fiilistä kabiinissa kun pystyimme ajamaan jo pari meille hyvää erikoiskoe aikaa. Edelleen kaukana pyttysijoituksista ja ajaminen talvella erittäin hakusessa. Kuitenkin hyvällä fiiliksellä kohti kesää lähdettiin, sillä molemmat talven kisan ajoimme maaliin nousujohteisesti.

 

Harrastuksen ihanuus ja tuska!

Joskus jokaiselle meille tulee se hetki, kun motivaatio alkaa hiipumaan, rakkaasta intohimosta harrastukseen tulee taakka, väsymys alkaa painamaan. Asian voi ilmaista vaikka kuinka monella eri tapaa, mutta tässä oma kohtainen kokemus. Olen ollut autourheilun parissa useita vuosia ja kun vihdoin se mahdollisuus omaan ralliautoon konkretisoitui, olin kuin kuumilla hiilillä koko ajan. Kaikki viikonloput kuluivat tallilla ja kaikki vapaa-ajan ajatukset olivat vain rallissa. Kesäkausi 2018 starttasi heti kun lumet olivat sulaneet. Ajoimme yhdessä testiä Janne Korhosen kanssa parissakin eri paikassa, autot huollettiin ja tallipäällikön avustuksella tarkistettiin. Kausi alkoi minulla Kouvolassa ajetulla SM-rallin lisäluokalla, viikko myöhemmin Raisioon F-rallisarjan kisaan, josta jäi käteen keskeytys moottorikorvan pettämiseen. Toki Kouvolan kisan jäljiltä oli huomattu isompaa ongelmaa ajettavuuden kanssa, jonka johdosta meinasi jäädä Raision kisa väliin. Vaan ei jäänyt, tästä erittäin iso kiitos Hannu ja Janne Korhoselle jotka laittoivat auton kuntoon. Raision kisan jälkeen vain pari viikkoa ja taas viivalla Junioreiden Suomen mestaruus sarjan Valkealan kisassa. Tämä kisa lähti hienosti liikkeelle ja olin pitkästä aikaa tyytyväinen omaan ajosuoritukseen, kunnes erikoiskokeella viisi lähdössä hajosi vetoakseli.

 

Viime kaudella Kaukoluoton ehti ajamaan myös RJSM-sarjaa. (Marko Kyöstilä)

 

Vaikka ongelmat olivat monen muun ongelmiin nähden pieniä, oli kuitenkin tiukka 1,5 vuotta jatkuvaa rallikiirettä tehnyt tehtävänsä. Rallin lisäksi perhe, työelämä ja harrastukset kulkivat mukana koko ajan. Oli tehtävä päätös. Päätös oli, että nyt huilataan hetki ja kerätään ajatuksia tulevaan. Nyt se tuleva alkaa hahmottumaan ja tästä päätöksenä oli lähteä F-Rallisarjaan. Yksi tärkeä osa päätöstä oli se että huoltoon löytyi henkilö ja kartturikin löytyi samasta tallista. Kiitän tässä kohdin Krisua viime kaudesta ja toivotan hänelle onnea kisoihin, sillä jatkossa ajamme vastakkain Opeleilla, toivon mukaan vielä samassa sarjassa.

 

Kausi 2019

Kyytiin istuu Janne Korhonen sillä hänen omat kisat ensi kaudella ajoittuvat eri viikonlopuille kuin F-rallisarjan kisat. Janne varmasti itse kertoo enemmän myöhemmin mutta ensi kaudella Jannen kausi starttaa Kouvolasta Opelilla. Auto on toki selkeästi 2000-luvun puolelta ja luokitus R2. Tavoite on jatkaa nousujohteisesti harrastamista eli askel kerrallaan vauhtia nostaen. Toki toisena tavoitteena on nyt Tulokas-cupin voitto. Viime kaudesta oppineena pyrin ajamaan F-rallisarjan kisat ja kenties yhden lisäkisan talvella, kesäkausi sitten katsotaan kun on sen aika.

 

F-Rallisarjan osalta on ollut mahtavaa nähdä että avoimuus on lisääntynyt, virheistä on opittu ja kisat tulevat olemaan varmasti tulevalla kaudella sarjakisan arvoisia. Itselläni on kunnia kuulua mukaan F-rallisarjan kehitysryhmään ja toivonkin että etenkin juniorikuskit ja tietysti muutkin kuljettavat kertovat ajatuksiaan sarjasta vaikka AT-jonossa tai sitten pakalla kun ollaan samassa reiässä. Ilman avointa keskustelua ei voi sarja kehittyä.

 

Haastan mukaan viime kauden kartanlukijan eli Kristian Temonen – teidät on haastettu! Samalla toivon, että kisoissa mukana nähdään auton hankkinut Samu Vaaleri ja kalustoa juuri vaihtanut Juho Peltonen. Juholle näytti facebookin perusteella talliin saapunut erittäin nopea Honda Civic joten F-rallisarja olisi loistava sarja niin kuskille kuin autollekin. Valkealasta voisi mukaan lähteä jo viime kaudella tulokas puolta dominoinut Teemu Vesala että Karhulankylän pätkälle puoleen väliin pohjat ajanut Vili Liukkonen. Vilinkin auto valmistuu hyvää tahtia joten mukaan vain sarjaan!

 

Yhteistyökumppanit!

Rusnakone Oy, HVC Asunnot, Tilaustaksit Sydänmaanlakka, HK Powers, Janne Korhonen ja TGS Worldwide.


Takaisin uutisiin