F-Rallisarja

Uutiset

B-junioreissa tasaista - Jaakko Tulla jatkaa kärjessä


07.09.2017
B-junioreissa tasaista - Jaakko Tulla jatkaa kärjessä

B-junioreissa kauden osakilpailujen yleiskilpailun korkeimmat pisteet ovat jaettu neljän kuskin kesken. Limingassa korkeimmat yleiskilpailupisteet nappasi Lahden UA:n Jarkko Kohtaniemi (Seat Ibiza), Heinolassa oli vuorossa Kohtaniemen seurakaveri Rasmus Laaksonen Escort RS:llä. Talvikauden päätöskisassa parasta vauhtia esitti Laukaan MM:n Jaakko Tulla (BMW M3). Kesäkauden avauksen vei nimiinsä puolestaan Hämeenkyrön UA:n Mika Kaapu Starletilla. Kaksi kertaa on voitettu väliluokan autolla sekä kerran ison ja pikkuluokan autolla.

 

Limingassa Kohtaniemen jälkeen kakkoseksi sijoittui Kaapu ennen Tullaa. Samat miehet seurasivat samassa järjestyksessä Laaksosta Heinolassa. Kun Tulla voitti Kiteellä, oli kakkosena Vetelin UA:n Petteri Pussinen ja kolmantena Yläkemijoen UA:n Henri Tapio; Pussinen etuvetoisella RS:llä ja Tapio takapäästä raapivalla. Toivakassa kaikki maaliin saapuneet pääsivät podiumille. Kaapu voitti, Rauman UA:n Jussi Nordberg (BMW M3) oli kakkonen ja kolmas Hyvinkään UA:n Ari Gylden BMW 328i:llä. B-junioreissa on peräti kahdeksan kilpailijaa vieraillut podiumilla.

 

Sarjan piikkipaikalla on siis Tulla ja hänellä on pisteitä kasassa 51. Tulla johti Toivakassa kotikisaansa kolmen pätkän lähes puolella minuutilla. Sitten pikkuvika hyydytti menoa, mies kuitenkin raahautui pätkän maaliin. Virhe arvio oli se, ettei hän raahautunut myös viimeistä pätkää maaliin saakka, sillä pisteitä olisi tullut 13 lisää. No, nyt tilanne jäi jännittävämmäksi, sillä kaksikko Kaapu – Nordberg ovat vain kuuden pisteen päässä. Tasaisesti ajanut Lopen UA:n Esa Hutri (BMW 328i) on neljäntenä 39 pisteellä. Seuraavina tulevat Laaksonen (31) ja Kohtaniemi (30).

 

Mielenkiintoinen on B-junnujen kisa, koska niin monella on vielä mahdollisuus mestaruuteen. Mänttä 200 -ajossa oli muuten mukana neljän kärki. Tullan vauhdista ei saatu viitteitä, kun hän keskeytti avauspätkällä. Siellä Nordberg voitti, Kaapu oli kakkonen ja Hutri kolmas, koko plutoona 22 sekunnin sisällä (40 EK-km).

 

 

Pistetilanne: http://www.f-rallisarja.fi/tiedostopankki/94/pisteet-toivakka-B.pdf

 

Lähtöluettelo: http://www.ajaksi.fi/docs/Hamina17/osallistujat.pdf

 

Kuvat:

N:o 96 Jaakko Tulla

N:o 98 Rasmus Laaksonen

N:o 99 Jarkko Kohtaniemi

N:o 100 Mika Kaapu

N:o 101 Jussi Nordberg

(kuvat Marko Kyöstilä)

N:o 88 Esa Hutri, kuva Mäntästä (Jesse Eteläniemi)

 

Ralli-info luettelona

29. KaakkoisRalli, Haminan Seudun ja Kotkan UA, la 9.9.2017

Kilpailukeskus: Harjun Oppimiskeskus, Tallintie 66, 49980 RAVIJOKI

Lähtö: klo 11.01, kilpailukeskus

Tauko: n. klo 12.55 kilpailukeskus

Maali n. klo 16.00 kilpailukeskus

 

Katsojaopas 15€ tulee myyntiin klo 9 alkaen (varatkaa käteistä) seuraavasti:

Ravintola SusihukkanenMuurikkalantie 1, Miehikkälä

K-Rauta Hallikainen, Virojoentie 17, Virojoki

Itäväylän Bensis, Helsingintie 1, Hamina

Neste HuttunenSuurniitynkatu 1, Kotka

 

Tulokset ja onlinepalvelut: www.ajaksi.fi

 

Seuraa myös

www.f-rallisarja.fi

 

ja facebookista

F-rallisarja

Kaakkoisralli


Takaisin uutisiin