F-Rallisarja

Uutiset

Dragon Racingillä myötä- ja vastatuulta: Joni Hiipakka palasi Kuhmoisissa voittojen tielle


27.02.2019

Joni Hiipakan vauhti Kuhmoisten ralliteillä oli liikaa kaikille muille kaksivetoisia kisapirssejä käskeneille. Nelikoistakin jurvalaisen edelle ehti vain yksi laite. (Kuva: Sportkuvat/Eero Auvinen)

 

Rallin F-sarjan kauden toinen ja samalla sarjan lumirallit hyvästellyt Kuhmoisten ralli oli jurvalaisen Dragon Racingin Joni Hiipakan juhlaa. Jurvalainen lasketteli kaksivetoisten laitteiden nuottiluokan voittoon ja kuittasi oman luokkansa ykköstilan reilulla 50 sekunnilla.

 

Hiipakka aloitti viiden erikoiskokeen rallin heti ensimmäisen erikoiskokeen luokkapohjilla. Tälle kaudelle valmistunut uusi BMW M3 -rallipirssi liikahti Hiipakan käskemänä miehekkäästi myös seuraavilla erikoiskokeilla. Kolmen pätkän jälkeiselle tauolle Dragon Racingin miehistö siirtyi 2-vetoisten kärkipaikalla. Seuraavalla kiirustaipaleella kärki karkasi lähes 17 sekunnin päähän. Hiipakka ja kartturi Pasi Penttilä putosivat yleiskilpailussa pari pykälää.

-Ohjaustehostin oli kuin puupökkelö ja rattiakselissa tuntui klappia. Ei vaan ollut luontoa vetää täysillä kun vauhti oli välillä parinsadan paikkeilla. Ei varmaan olisi siitä vauhdista ollut hääviä todeta, että auto ei käänny, kuvaili Hiipakka nelospätkän tunnelmia.

 

Ennen viimeistä erikoiskoetta miehistö tarkisti auton ongelmat. Ohjaustehostin toimi, eikä rattiakselin väljyys ollut vaarallisella tasolla. Viimeinen, 25-kilometrinen pätkä oli kova haaste kärjen saavuttamiseksi.

-Alussa edellisen pätkän murheet vähän muistuttivat. En tiedä mistä se luotto ajamiseen sitten kuitenkin löytyi kun lähdettiin menemään isoa kovaa. Auto kyllä pyysi vieläkin lisää, mutta oli mentävä sitä mihin ukot pystyivät. Osattiin odottaa hyvää aikaa, mutta voitto oli kyllä mannaa kuin muistaa takkuisen viime kauden, Hiipakka hymyili.

 

Luokkavoitto nosti Dragon Racingin miehistön F-rallisarjan nuottiluokan toiselle sijalle.

-Työkalu alkaa istua käpälään. Ennen kesän kisoja pitää nuottia vielä saada parempaan kuntoon. Haetaan siihen enemmän rytmiä. Kun oma vastaanottimeni pikku hiljaa paranee, niin saadaan myös nuoteista enemmän irti, suunnitteli Hiipakka kevään läksyjä.

 

Hannulalla hankalaa

Dragon Racingin toinen autokunta, Juha-Mikael Hannula ja Jussi-Pekka Tiilikka joutuivat kauden avauksen tapaa keskeyttämää myös Kuhmoisissa. Klassikkojen eli ilman nuotteja ajavien joukossa keskeytyshetkellä kolmen pätkän jälkeen nousujohteista kisaa edennyt Bemari-kaksikko oli luokkansa kolmantena vain reilun 9 sekunnin päässä ykköspaikasta.

-Huoltopaikalla huomattiin, että moottorin korva oli murtunut. Voi vain arvailla minne moottori olisi lähtenyt niillä teillä kovavauhtisissa hypyissä. Ei kannattanut ottaa riskejä ja isoa laskua kisan jälkeen, joten jätimme pisteet muitten jaettavaksi, sanoi talvikauteen pettynyt Hannula.

 

Juha-Mikael Hannulan hyvä kiri klassikkoluokassa päättyi keskeytykseen moottorin korvan murtumisen myötä. (Kuva: Sportkuvat/Eero Auvinen)

Viime kaudella F-rallisarjan junnujen mestariksi kurvaillut Hannula siirsi katseet kesän sorasirkuksen suuntaan.

-Ei tässä nyt enää sarjassa menestymisestä voi haaveilla. Laitetaan kuitenkin auto iskuun ja katsotaan sorateillä mitä saadaan aikaiseksi. Auton pitäisi kaiken järjen mukaan olla kesällä kilpailukykyisempi kuin talvella.

 

Teksti: Dragon Racing / JiiVee Korpela


Takaisin uutisiin