F-Rallisarja

Uutiset

Esa Hutri, toisen polven rallikuski


01.01.2017

Viime vuonna Joonas Rantasen kanssa F-rallisarjaa A-junnuissa kiertänyt Lopen UA:n Esa Hutri putosivat niukasti palkinnoilta sijoittuen neljänneksi. Nyt Esa lähtee omalla Bemarillaan tavoittelemaan menestystä kuljettajana B-junioreihin.

 

– Kiinnostus ralliautoiluun syttyi jo pikkupoikana, kun isä-Seppo ajoi Escortilla rallia. Minun oli pakko päästä mukaan ”hommiin”, kun isä oli tallilla auton kimpussa, kertoi Esa lajiin syttymisen alkuaikoja.

 

Esa asustelee Lopella ja on töissä Tehtaankadun Autohuolto Oy:ssä Riihimäellä, varsinaisessa autourheilijoiden kehdossa. – Työkaverini Rantasen Joonas yllytti minua kartturikseen K aloppiralliin 2015 kotiteilleni Lopella. Pakkohan se oli käydä tutkinto. Heti maaliin päästyämme tajusin, että pakko on päästä itsekin ratin taakse, ettei sitten kiikkustuolissa kaduta, jutteli Esa.

 

Ei aikanaan, kun pienen hiljaiselon jälkeen, Hutrien pihaan ilmestyi ”kimppa-auto” BMW 325i.  – Kyllähän Bemu heti aluksi tuntui kilpurilta. Jo muutamien vetojen jälkeen nälkä kasvoi. Autoa on päivitetty oston jälkeen melkoisesti. On uutta moottoria, iskaria, jne.. Niin autohan moottoripäivityksen jälkeen BMW 328i. selvitti Esa.

 

Esa, 22 vuotta, lähtee sarjaan kartturinaan isoveli Sami (28v) ilman mitään suuria menestyspaineita. – Eivätköhän tavoitteet asetu sitten ensimmäisen kilpailun jälkeen. Maaliin pääsy on varmasti se tärkein tavoite. Ajetaan kisa kerrallaan. Vielä en ole päässyt testaamaan yhtään ja muutenkaan piikkipyörillä ajosta ei ole juurikaan kokemusta. Toivotaan, että kelit suosivat rallia, kertoi Esa tavoitteistaan lähettäen samalla kanssakilpailijoille tsempin toivotukset.

 

Esa kävi kokeilemassa vuonna 2015 sarjavauhtia Riihimäen UA:n Työkalusi.com rallissa, siellä hän oli luokkansa neljäs Jonni Ruottusen voittaessa.

 

Esan otteita voi seurata facebookissa ”Uusikylä Motorsport”.

 

Kuva: Esa Hutri vauhdissa Lopen SM-sprintissä viime helmikuussa. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin