F-Rallisarja

Uutiset

F-Rallisarjan palkinnot jaettuun Lahdessa Hanaa Expo-messuilla


12.12.2018

Isoimmat palkinnot kuittasivat 2WD nuotti -luokan kuljettajat.  Vasemmalta Markus Hellström - Tapio Järvi, korkeimmalla korokkeella mestarit Kosti Katajamäki - Ari-Pekka Hautanen ja oikealla Reijo Mattila - Mikko Vaahtio.

 

F-Rallisarjan kauden 2018 menestyjille jaettiin sarjapalkinnot joulukuun alussa Lahdessa järjestetyillä Hanaa Expo-messuilla. Tilaisuudessa palkittiin muisto-esinein sekä palkintolahjakortein sarjasääntöjen määrittämät kilpailijat, ja ilahduttavasti lähes kaikki palkinnonsaajat olivat myös paikalla noutamassa palkintonsa.

 

Yleisen luokan menestyjät: Vasemmalla sarjan kakkoset Jukka Kivelä ja Teemu Kuusinen. Sitten mestarit Mika Lassila - Juha Paavilainen. Kaksikolle mestaruus oli toinen peräkkäinen, viime vuonna kaksikko juhli seniorimestaruutta. Kolmanneksi sijoittui Krister Sjölund. Neljänsiksi sijoittuivat Tuomas Kamila - Joni Mäkinen, heitä tuurasi palkintojen jaossa Joni Hiipakka. Vasemmalla Mika Ruohio - Jere Nurmela yleisen viidensinä.

 

Sarjasäännöissä palkintojen arvot määriteltiin niin, että palkintojen arvo perustui sarjaan ilmoittautuneiden kuljettajien määrään. Palkinnot jaettiin lahjakortteina, joiden kohteena oli autourheiluvälineitä toimittava yritys, ja jokainen palkinnonsaaja sai sen suuruisen lahjakortin, jonka kilpailijan saavuttama palkintosumma oikeutti.

 

Palkintosummat kaudella 2018 olivat seuraavat:

F-Klassikko Yleinen: 5000€

F-Klassikko Seniorit: 3400€

F-Klassikko Juniorit: 6400€

F-2WD Nuotti: 8000€

F4WD Nuotti: 800€

 

Seniorit. Kari Kytölä juhli kuudetta mestaruuttaan korkeimmalla korokkeella. Vasemmalla kakkoset Petri Kerkkäinen jaSeppo Korhonen ja kolmoskorokkeella sitten Kai "Luisu" Mäkelä. Mäkelän oikealla puolella sarjaneloset Markku Tuoriniemi - Petri Pehkonen ja sarjaviitosina veljekset Marko ja Kimmo Mnaiskkamäki.

 

Palkintoina jaetut lahjakortit jakoivat palkinnonsaajien keskuudessa jonkin verran mielipiteitä puolesta ja vastaan. Osa kilpailijoista oli lahjakorttiin varsin tyytyväisiä, osa olisi mieluummin valinnut suoran rahapalkinnon.

 

Juniorien menestyjät. Vasemmalta kakkoseksi ajoi Ari-Pekka Koivisto, mestaruutta juhlivat Jussi-Pekka Tiilikka ja Juha-Mikael Hannula ja kolmatta sijaa Toni Velling ja Toni Kinni. Nelosiksi sijoittuivat Jussi Koskinen ja Jussi Nordberg sekä viidenneksi Mika Kaapu.

 

Jotta palkintojen suhteen saavutettiin tilanne, että kaikki kilpailijat ovat tyytyväisiä palkintoon, sarjajärjestäjä päätti tarjota palkinnonjaon jälkeen kaikille palkinnonsaajille mahdollisuuden vaihtaa lahjakortti veronalaiseksi rahapalkinnoksi. Kyseinen vaihtoehto esitettiin kaikille kilpailijoille, ja heiltä pyydettiin asiasta vastaus määräaikaan mennessä. Tämän myötä halukkaat saivat hyväksikäytettyä tuon vaihtoehdon.

 

Nelivetoisten nuottiluokan mestariksi ajoivat Juha Koljonen ja Mikko Tuhkanen. Vasemmalla kakkoset Markku ja Risto Hurskainen.

 

Kauden 2019 sarjapalkintojen arvo määritellään sarjasäännöissä vastaavalla tavalla kuin menneelläkin kaudella. AKK:n rallin lajiryhmä tiedottaa palkintojen jakotavan mahdollisimman pian, kun asiasta on lopullinen päätös. Näin ollen kilpailijat tietävät jo kauden alussa, miten sarjapalkinnot määritetään ja miten ne tullaan kauden lopulla jakamaan.

 

Teemu Kuusinen (oik.) ja Jukka Kivelä veivät yleisen kakkostilan lisäksi Orinal Cupin mestaruuden.

 

AKK pahoittelee kaikille asianomaisille asiasta mahdollisesti koitunutta pettymystä, mutta toivoo että kaikille sarjassa kaudella 2018 mukana olleille kilpailijoille ja palkinnonsaajille jäi kaudesta hyvä maku. Nyt kun kausi 2018 on saatu lopullisesti pakettiin, siirrämme katseet kohti seuraavaa kautta. Toivomme, että olette mukana myös kaudella 2019 luomassa entistä parempaa F-Rallisarjaa.

 

Tulokas Cupin voittoon ajoivat Toni Luukko ja Marko Mäkelä.

Vuoden nestorit Hannu ja Mika Kortesuo.

 

Kuvat: Marko Kyöstilä

 


Takaisin uutisiin