F-Rallisarja

Uutiset

F-rallisarja huipentuu Mynämäellä 3.10.2020


17.09.2020

Joonas LIndroos on kuitannut kaikista kolmesta ajetusta osakilpailusta täydet pisteet, silti mestaruus vaatii onnistumista myös Rantarallissa. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

F-rallisarjan viimeinen osakilpailu Kasitien Katsastus XLIV Rantaralli ajetaan lauantaina 3.10. Mynämäellä. Naantalin Seudun UA:n järjestämä Rantaralli ajetaan jo 44.kertaa. Jaossa on vielä kuusi mestaruutta, sekä iso nippu himmeimpiä mitaleita. Samalla myös ei-sarjalaisilla on hyvä tilaisuus ottaa mittaa sarjalaisten vauhdista Länsi-Suomen vaativilla ja hyväpintaisilla teillä. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 22.9.2020 klo 21.00, joten toimi heti, ettei unohdu.

 

Rallissa ajetaan kuusi (6) erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy n. 70. Kilpailu alkaa lauantaina 3.10. klo 10.01 Mynämäen lukion pihalta ja päättyy samaan paikkaan klo 16 jälkeen iltapäivällä. Nuotit valmistellaan perjantaina 2.10.

 

Nuottiluokan kaksintaistelu Lindroos vs. Nevä

Joonas Lindroos on hallinnut nuottiluokkaa mielin määrin. Jämsäläinen on kerännyt kaikista kolmesta osakilpailusta korkeimmat pisteet, mutta silti viimeiseen osakilpailuun jää jännitettävää. Kun nuottiluokissa päätösosakilpailusta jaetaan 1,5-kertaiset pisteet, nousi Samuli Nevä Lindroosin ainoaksi uhkaajaksi.

 

 Samuli Nevä otti luokkavoitot sekä avauskisasta ja Koillis-Savo Rallista.

 Hyvien kirien ansiosta paimiolainen ajaa päätöskisassa mestaruudesta. (Kuva Timo Honkala)

 

Lindroos on jo varmistanut hopean, mutta se tuskin moninkertaista Suomen mestaria tyydyttää. Nevä puolestaan on ollut kaksi Cupin kakkonen ja hän aikoo varmasti haastaa Lindroosin ja tavoittelee tosissaan ensimmäistä mestaruutta.

Nevän pitää ajaa kisassa vähintään yleiskilpailun kolmanneksi ja voittaa luokkansa, jotta hän haastaisi Lindroosiin. Tuo sijoituskin riittää vain, jos Lindroos ei lisää pistesaldoaan. Vaihtoehtoja on monia. Jos Nevä voittaa yleiskilpailun, pitää Lindroosin olla yleiskilpailun kakkonen.

Mitalisauma on edelleenkin myös Lindrooosin ja Nevän lisäksi Jaakko Ollikkalalla, Markus Hellströmillä, Jari Koskella, Toni Jalavalla, Mika Rantasalolla. Ja vieläpä mm. Ilmo Lariolla ja Anssi Valkosella, jos sijoituksen heittävät hurlumheitä oikein tosissaan.

Sarjatilanne

 

 

Koljonen jätti yhden kortin varaan

 

 Pekka Karjalaisen voitto Koillis-Savo Rallissa nosti hänet sarjakärjeksi.

 Tästä hän pienen edun päätöskisaan. (Kuva Asko Saarinen)

 

Kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Juha Koljonen jätti edellisen kilpailun työkiireiden takia väliin. Nyt hän joutuu tosissaan ajamaan voitosta. Kolmannen osakilpailun voittanut Pekka Karjalainen nousi piikkipaikalle. Koljonen ei voi antaa Karjalaisen voittaa, sillä siinä tapauksessa kakkossija ei riitä mestaruuteen.

 

 Juha Koljonen ei päässyt Tuusniemelle työesteen takia. 

 Nyt mestaruustaisto käydään 3.10. Mynämäellä. Oikealla kartturi Mikko Tuhkanen.

 

Myös joko Timo Partasella tai Jarmo Honkasella on edellä mainittujen keskeyttäessä mahdollisuus nousta mestariksi.

Sarjatilanne

 

 

Ottaako Högström kolmannen kannunsa

 

Juha Högström on voittanut mestaruuden jo kaksi kertaa.

Päätöskisassa on tarjolla kolmas mestaruus. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Yleisessä luokassa ovat kakkien osakilpailujen voiton menneet eri kisaajille. Avauskisan voitti Juha Högström, Jämsässä soitteli ensiviulua Marko Häkkinen ja Savon tiet hallitsi parhaiten Markku Artjoki.

 

 Markku Artjoki antoi Koillis-savo Rallissa myrskyvaroituksen.

 Honda-pilotti on valmis haastamaa Högströmin. (Kuva Timo Honkala)

 

Nyt peräti viidelle kilpailijalla on mahdollisuus voittaa mestaruus. Högströmillä ovat mahdollisuudet jo kolmanteen mestaruuteen. Hän johtaa sarjaa ja omaa hiuksen hienosti parhaat mahdollisuudet. Toki niskaan ovat hengittämässä viime vuoden kakkonen Juha-Pekka Suuronen ja Häkkinen sekä hurjassa vauhdissa Savossa ollut Artjoki. Viides, joka omaa mestaruusmahdollisuudet on Petri Pousi. Näiden viiden lisäksi teoreettiset mahdollisuudet peräti hopealle on viime kauden junnumestarilla Ville Puumalalla.

Sarjatilanne

 

 

Kytölälle kahdeksas mestaruus – muista mitaleista kova vääntö

 

 Kari Kytölän mestrauusputki ei katkennut. Tuusniemellä mes juhli jo kahdeksatta mestaruuttaan.

 

Kari Kytölä vei mestaruuden jo kahdeksannen kerran, mutta muut mitalisijat ovat vielä jaossa ja ottajia on todella runsaasti. Hopea on neljän kauppa, vuoden 2014 mestarin Lasse Hirvijärven, Kai Mäkelän, Pasi Laaksomaan ja Petri Reunasen. Hirvijärvi nousisi voitolla 82 pisteeseen ja se riittäisi hopealle, vaikka Mäkelä olisi toinen, se ei riittäisi hänelle. Laaksomaa oljenkorsi hopealle on, että voittaisi, eikä Hirvijärvi saisi 25 tai Mäkelä 23 pistettä enempää. Reunanen ainoa mahdollisuus olisi voittaa-

 

 Lasse "Lars" Hirvijärvi ja Kari "Frank" Luoma jahtasivat tosissaan mestaruutta.

 Nyt tavoite muuttui hopeajahdiksi. (Kuva Jussi Hannula)

 

Pronssista taistelee edellisen lisäksi myös Jarmo ”Pappa” Mustonen, Bjarne Baarman, Henri Tuomisto, Ari Sorsa, Esa Kohtamäki ja vieläpä Pekka Ripattikin.

Sarjatilanne

 

 

Juniorien pakka sekaisin

 

 Tomo Huttusella oli edellisessä kisassa mahdollisuus rtkaista mestaruus,

 mutta keskeytys siirsi mestaruuden tavoittelun päätöskisaan. Kuvassa oikealla kartturi Niko Bergström.

 

Kolme kisaa on ajettu ja junioreista löytyy kolme voittajaa. Kangasniemen kisan vei Tomi Huttunen, Jämsässä paras oli Juuso Jorvala ja Savossa ylsi voittoon Kari-Pekka Saari. Kun pisteet ovat erittäin sekaisin, on peräti kahdeksalla soturilla mahdollisuus voittaa mestaruus. Vahvimmin kiinni mestaruudessa on Huttunen. Kangasniemen voiton lisäksi hän ajoi Jämsässä kakkoseksi. Huttuselle riittää 22 pistettä varmistamaan mestaruuden. Tämä tietää, että hänen on oltava vähintään yleiskilpailun neljäs ja luokkansa kolmas.

 

 Vuoden 2016 B-juniorien hopeamitalisti Roope Uurainen on junnujen kärjessä ennen päästöskisaa.

 Uuraisen ja Huttusen kanssa mestaruutta tavoittelee kuusi muuta kisajaa. (Kuva Asko Saarinen)

 

Tasapäisesti mestaruudesta Huttusen lisäksi kamppailevat Saari, sarjajohtaja Roope Uurainen, Markus Mäkitalo ja Esa Hutri sekä pikkuisen pidemmältä takamatkalta Mika Seppälä, Marko Ristolainen ja Vili Liukkonen. Mitaleihin on sen lisäksi mahdollisuudet vielä edellisten lisäksi Jorvalalla, Kim Norrkniivilällä. Mikko Vahanteella, Jaakko Lahtisella ja Matias Valkosella. Joten peräti 13 kilpailijaa ajaa mitaleista.

Sarjatilanne

 

 

Tulokas-Cupiin Liukkosen johdolla

 

 Vili Liukkonen nousi  Tulokas-Cupin piikkipaikalle Tuusniemellä.

 Hänelle riittää päätöskisassa neljäs sija Cup-voittoon.  (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Tulokas-Cupissa on samantapainen tilanne kuin junioreissakin. Peräti kaikilla kuudella tähän mennessä pisteitä saaneella on mahdollisuus mestaruuteen ja kaikki kilpailijat voivat laskea saamansa pisteet hyväkseen. Cupin kärjessä on Vili Liukkonen (19) ennen Kim Norrkniivilää (15) ja Mikko Vahannetta (15). Juuso Jorvalalla ja Jaakko Lehtisellä on kasassa 10 pistettä ja Antti-Pekka Makkosella on 9 pistettä. Viimeisen kisan sijoitukset ratkaisevat paljon. Liukkonen on sijoittuessaan neljänneksi varma mestari.

Sarjatilanne

 

 

Laaksonen F-rally Trophyn piikkipaikalla

 

 Jani Laaksonen voi varmistaa mestaruuden jo ilmoittautumisen jälkeen,

sillä luokkaan 11 vaaditaan vähintään 9 kilpailijaa, jotta mestaruus vietäisiin Laaksoselta. (Kuva Asko Saarinen)

 

F-rallisarjan uusin tuloks on F-Rally Trophy. Ennen päätöskisaa Trophyyn on osallistunut 15 kilpailijaa. V1600 luokan talviosakisat vei Sami Vepsä ja Savossa paras oli Jyri Räsänen. Ryhmäpeleissä Jani Laaksonen oli paras Kangasniemellä ja Tuusniemellä. Jämsässä tahtipuikkoa heilutti Kim Santala.

Trophyn ykkösenä Laaksonen ja toisena Toni Koskela. Laaksonen näyttää jo varmalta mestarilta ja onkin, ellei päätöskisaan yhdeksää tai enempää osanottajia luokkaan 11.

Pronssin kohtalo on vielä täysin auki. Vahvimmin siinä ovat kiinni Sami Vepsä, Riku Rantasalo ja Kim Santala.

Sarjatilanne

 

 

F-rallisarjan luokkien lisäksi mukana ovat mm. Aircooled.fi -sarja, historic-luokkia, nuottiluokkia kaksi- ja nelivetoisille jne.

Tässä säännöt, josta näet luokat ja tiedot paremmin

 

Tästä rallin nettisivulle

Tästä rallin facebook sivulle

Tästä rallin tapahtumasivulle

Myös tähän kerätty tieto kisasta

 

Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 22.9.2020 klo 21.00, joten toimi heti, ettei unohdu.

 

Ilmoittaudu tästä ja kirjaudu kitiin

 

 

 

 

 

 


Takaisin uutisiin