F-Rallisarja

Uutiset

F-rallisarja käynnistyy Kouvolasta!


21.01.2016

F-rallisarja käynnistyy ensi viikon lauantaina 23.1. Kouvolasta. Valkealan UA:n ja Kouvolan Seudun AU:n järjestämän Delta Bavaria rallin keskuksena toimii Kouvolan ravirata (Hevosmiehentie 1, 45200 Kouvola), missä ajetaan myös rallin päätöserikoiskoe.

F-rallisarja tunnettiin viime ja aikaisempina vuosina nimellä F-Cup. Tämän vuoden alusta sarjan nimi on siis F-rallisarja (www.f-rallisarja tai www.äffä.fi). Sarjalla on AKK-Motorsportin Cup-arvo. Cup-voitoista taistellaan neljässä luokassa; yleisessä, A- ja B-junioreissa sekä senioreissa (ennen 1970-syntyneet).

Sarjaan on ilmoittautunut tähän mennessä 111 kilpailijaa. Ilmoittautumisaika jatkuu aina 26.1. saakka. Avauskilpailussa Delta Bavaria rallissa on mukana 107 autokuntaa.

 

Avauskilpailu Kouvolassa la 23.1.

Kouvolan seudun autourheiluseuroilla on pitkät perinteet rallin järjestelyissä. Tällä kertaa ovat seutukunnan autourheiluseurat pistäneet hynttyyt yhteen ja niinpä Valkealan UA järjestää Delta Bavaria rallin yhdessä Kouvolan Seudun AU:n kanssa. Rallin keskuksena toimii Kouvolan ravirata (Hevosmiehentie 1, 45200 Kouvola), missä riittää toimintaa koko lauantaipäivän ja illankin.

Kilpailijat lähtevät reitille Raviradalta klo 11.01 viime vuoden mestarin Lopen UA:n Tero Salmisen (Volvo 240) johdolla. Kilpailijat tulevat uudelleen raviradalle huoltotauolle noin klo 13.50. Rallin päättävä yleisö-erikoiskoe alkaa klo 18.00. Kilpailun päätteeksi jaetaan palkinnot ravikatsomossa. Päivän mittaan tapahtumia riittää crosskart-haasteajoa, speedwayn näytösajoa, Turvassa Tiellä – kampanja, moottorikelkkakyyditystä lapsille, MLL:n lastentapahtumatori, Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen F4-Formula projekti sekä tietenkin BMW-mallisto on esillä. Aika paikalla tarvitse olla tyhjin vatsoin eikä kuivin suin, sillä raviradalla on ruoka- ja juomamyynti A-oikeuksin. Tunnelmasta pitää huolen kuuluttaja Pasi Hedman.

Delta Bavaria rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 68 kilometriä.

Rallipakettien myynti

alkaa kilpailupäivänä lauantaina 23.1. klo 8.00 seuraavissa paikoissa.

Tirva Baari, Pasintie 2, 45410 Utti,

City-TB, Salpausselänkatu 49, 45100 Kouvola,

ST1 Myllykoski, Hämeentie 3, 46800 Myllykoski,

Mehiläispesä Lapinjärvi, Kantatie 3, 07800 Lapinjärvi,

Vanha Kelo, Mauontie 1, 47400 Jaala,

Kausalan Matkakeidas, Sitikkalantie 5, 47400 Kausala,

kilpailukeskus Kouvolan ravirata, Hevosmiehentie 1, 45160 Kouvola.

Paketin hinta on 15€ sisältäen reittikartan ja yhden rannekkeen. Erikoiskoekohtaiset liput 10€. (rannekkeen haltijat pääsevät yleisö-erikoiskokeelle 5€:n lisämaksusta).

 

Tulospalvelu: Tenab.net

 

Testiä Saukkolassa

Viime sunnuntaina ajettiin F-rallisarjan ensimmäiset testit Lopella Saukkolan EK:llä. Mukana oli viitisentoista kuljettajaa mm. viime vuoden voittaja Tero Salminen, Petteri Salminen, Tommi Huhtala, Ilmo Lario ja Jonni Ruottunen. – Sain laatikon valmiiksi vasta myöhään lauantai-iltana. Aivan niistä osista se tullut, mitä olisin halunnut, mutta hyvin pelitti, jutteli Salminen kenraaliharjoituksissa ja jatkoi, vielä keskiviikkona on tarkoitus ajaa Riihimäen seurakisassa. Sitten olemme valmiita kauden koitoksiin.

 

Muutamalla onnekkaalla oli tilaisuus päästä myös mestarin kyytiin. Tällä kertaa onni suosi janakkalalaisia, sillä mukaan pääsivät Tervakosken UA:n puheenjohtaja Laura Kääpä ja Jani ”Jamppa” Laine. Myös Petteri Salminen ja Jonni Ruottunen osallistuivat kyydityksiin.


Takaisin uutisiin