F-Rallisarja

Uutiset

F-rallisarja starttaa Kangasniemeltä


30.01.2020
F-rallisarja starttaa Kangasniemeltä

Nyt näyttää hienolta XIX Kangasniemi-ralli reitillä.

 

Talven tulon viivästyminen on aiheuttanut paljon päänvaivaa. Kilpailuja on siirretty urakalla, eikä F-rallisarjakaan ole välttynyt siirtämisiltä. Jo muutama vuosi sitten päätettiin ajaa F-rallisarjassa vain kaksi osakilpailua talvella, tarkoituksena oli puhtaasti kilpailijoiden talous. Talvirenkaiden osuus budjetista on sen verran iso, ettei haluttu ajaa huonoissa olosuhteissa. Vaikka tänä vuonna F-rallisarjan kisojen päivämäärät näyttivät todella hyviltä (25.1. ja 15.2), eipä kuitenkaan pystytty 25.1.2020 ajamaan Jämsän korkeudella, vaan JMK Ralli siirrettiin ajettavaksi karkauspäivään 29.2.2020.

 

Ensi metrit Etelä-Savossa

Autoliitto Kangasniemi on varsin rutinoitunut rallin järjestäjä. Kangasniemi järjestää aina kahden vuoden välein jonkun rallin arvosarjan. Tänä vuonna se oli F-rallisarja.

Vaikka Kangasniemi ei ole suuren suuri paikka, niin on ihailtavaa, kuinka hyvin se järjestää kisansa. Muutama vuosi sitten yksi menestynyt ja pitkän uran tehnyt kilpailija soitti kisan jälkeen kehuen rallia parhaaksi ralliksi ikinä. Hän kehui, vaikka trailerialue näytti pieneltä, niin ystävälliset toimitsijat omalla panoksellaan saivat kaikki mahtumaan. Kilpailutoimistossa hän mielestään todella hyvän palvelun, eikä sitten ulosajoon päättynyt kisakaan jäänyt harmittamaan. Lopuksi hän vielä kertoi, että on yleensä varsin kriittinen, mutta hyvin tehty kisa kirvoitti hänet ylistämään toimintaa.

Tällaista on siis luvassa Kangasniemellä.

 

 Viime talvena ajettiin jo komeissa olosuhteissa tammikuussa mm. Lopella Kaloppirallissa. Tässä taidon näytettä esittää   nuottisarjaan ilmoittautunut Kim Forsgren (Kuva Toni Ollikainen).

 

Tarjolla kuusi pätkää

Yksi AL-Kangasniemen voimahahmoista Pentti Kangas kertoi reitistä Hanaa-Expossa 30.11. Lahdessa seuraavaa.

– Kuusi erikoiskoetta, 70 EK-kilometriä. Ja aina kun puhutaan Kangasniemestä, niin puhutaan, että ajetaan samoja teitä. Nyt on kaikki uutta, toki osia on vanhoistakin pätkistä, mutta reittiä on muutettu rankalla kädellä, kertoi Kangas. Samaa kehui myös AKK:n turvatarkkailijana toimiva rallin lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast.

Nyt Kangasniemellä ovat vuorotelleet pakkaset ja suojan ja luntakin satanut, niin reitti on jälleen hyvässä iskussa odottamassa kilpailijoita.

 

 

Ilmoittautumiset jo tiistaihin 4.2.2020 klo 21 mennessä

XIX Kangasniemi-rallin ilmoittautuminen päättyy jo tiistaihin 4.2.2020 klo 21 mennessä. Samaan aikaan umpeutuu myös F-rallisarjan ensimmäisen vaiheen ilmoittautuminen. Eli F-rallisarjaan tulee olla ilmoittautunut samaan aikaan mennessä, kun avausosakilpailun ilmoittautumisaika umpeutuu eli 4.2.2020 klo 21 saadakseen siellä saavuttamansa pisteet hyväkseen. Pisteitä ei saada taannehtivasti.

F-sarjaan voi vielä ilmoittautua ti 18.2.2020 klo 21.00 mennessä, eli samaan hetkeen kun toisen osakilpailun JMK Rallin ilmoittautumisaika loppuu.

 

Nyt vaan papereita sisään, niin F-rallisarjaan kuin avauskisaan XIX Kangasniemi-ralliin!


Takaisin uutisiin