F-Rallisarja

Uutiset

F-rallisarjan ratamestarina kunnostautunut Risto Hurskainen lähtee nyt itse mukaan


16.12.2017

– Bingo on kiinni ja Subarussa tankki melkein täynnä, niin mietittiin velimiehen kanssa, että kokeillaan sitten tätä, jutteli 53-vuotias kiteeläinen yrittäjä. Risto Hurskainen lähtee kisaamaan nelivetoluokkaan ja toteaa hieman ilkikurisesti, maaliin yritetään kisoissa ja sen jälkeen kotiin. Jos vielä viiden sakkiin kun kolme on tähän mennessä ilmoittautunut.

 

Ensin jäsentenväliset.

– Alaikäisenä kokeilin jässäreitä isäni tekemällä Kuplalla, sitten homma jäi muiden "harrastusten" vuoksi pariksi kymmeneksi vuodeksi. Kun poikani aloittivat kartingin vuosituhannen vaihteessa, innostuin taas itsekin. GT-Corollalla aloittelin ja Enduranceakin ajettiin veljen autolla. Sitä seurasi nuo Bemarit, joilla ajettiin välillä enemmän välillä vähemmän. Subaru tuli kuvioihin 4-5 vuotta sitten. Pari viimeisintä vuotta on jäänyt ajot vähemmälle. Olen ollut tekemässä mm kahta äffän kisaa Kiteelle reittivastaavana ja veljeni Markku on kartturoinut aavikkokisoja maailmalla, selvitti Risto.

 

Miksi valitsit juuri F-rallisarjan?

– Kiinnostuin heti, kun tuli tuo nuottiluokka nelikoille, enää uskalla pimeään ajaa. Vuonna 2005 ajoin Kiteen äffän kisan Bemarilla. Hienoa on ollut tehdä noita äffän kisoja ja juuri niihin liittyvät parhaat muistot, kun kuskit ovat kehuneet reittiä. Toki mukavaa on ollut Hirvosen Veskun huoltohommissa menneellä kaudella, sanaili Subaru-pilotti.

 

 

 

Risto innostaa myös muita mukaan.

– Tämä sarja on sopiva, jos haluaa nuotista ajaa, kuitenkin vähän kevyemmin kuin SM. Poikani Jake varmaan ajaa ainakin pari kisaa kaksivetoisissa ja Vesa Hirvonen tietysti, jos vain uskaltaa mukaan.

 

– Facesta varmaan juttuja löytää minun seinältä, ei niitä kukaan lue, naureskeli Risto. No tässä kuitenkin osoite https://www.facebook.com/risto.hurskainen

 

Ristoa sponssaa:

Tieluiska, Viita-Yhtiöt, Koiviston Vihertyö, Jari Sport, Leipomo Kotiherkku. Kiitos Risto Pirhoselle jo etukäteen.

 

Kuva: Risto Hurskainen on ollut lähiaikoina toimitsijahommissa, reittivastaavana Keski-Karjalan Ralleissa ja on myös 0-autotehtävissä (kuva Jarkko Torni)


Takaisin uutisiin