F-Rallisarja

Uutiset

Hanki hidasti Hannulan rallivauhtia Hankasalmella


04.02.2019

Juha-Mikael Hannulan retki F-rallisarjan avauksessa Hankasalmella päättyi puolimatkan krouvissa ulosajon jälkeen.

 

Rallin F-sarjan kauden avauskilpailu Hankasalmella oli sarjan hallitsevalle junnumestarille Juha-Mikael Hannulalle luminen kokemus. Ensimmäisen rallinsa yleisessä luokassa klassikkosarjan puolella kurvaillut jurvalaisen Dragon Racingin kuljettaja tuskaili Revontulirallissa kolme erikoiskoetta.

 

Viimeisimmän pätkän penkan siirto rasitti autoa ja kelloa sen verran tanakasti, että Hannula ja kartturi Jussi-Pekka Tiilikka heittivät ajohanskat narikkaan puolen matkan krouvissa.
-Se oli sellainen kisa josta en löydä oikein mitään hyvää sanottavaa. Omaa syytä se kuitenkin oli, kun ei ollut ehtinyt kunnolla testaamaan vehkeitä. Ykköspätkällä töpeksin uuden vaihdelaatikon kanssa. Oli kolmonen pesässä kun piti olla ykkönen. Auto sammui hankalaan paikkaan ylämäkeen. Siinä hukkui paljon aikaa, kuvaili BMW M-kolmosta käskevä Hannula.

 

-Kakkospätkällä oli sitten hermo niin kiriällä, että vingutin pienellä vaihteella ja koko homma oli ihan herran hallussa. Penkkoja siirrellen päästiin pätkä läpi, mutta sijoitus oli mitä sattui.

 

Rytminmuutos kolmannelle kiirustaipaleella nosti Hannulan ja Tiilikan vauhtia, mutta kun varmuus puuttui, kisapirssi sukelsi hankeen.
-En ole vielä päässyt sinuiksi uuden rengassäännön rallipyöriin. Auto keula karkailee alta ja kun siihen yhdistelmään lisättiin ongelmat jarrubalanssissa, ei isolla vaihteella vauhdin nosto oikein toiminut.

 

-Vetäistiin Bemari melko vauhdikkaassa paikassa ulos ja siinä rytkyssä auton tukivarsi vääntyi. Sen jälkeen ei enää ollut muuta järkevää tekemistä kuin pörrätä pätkä maaliin ja keskeyttää kisa, Hannula tilitti.

 

Seuraavan kerran Hannula ja Tiilikka iskevät F-rallisarjan pisteiden kimppuun Kuhmoisissa kuluvan kuun 23. päivänä.

 

Teksti: Dragon Racing / JiiVee Korpela


Takaisin uutisiin