F-Rallisarja

Uutiset

Heikki Thil ja uutta kalustoa


21.09.2016

F-rallisarja muistetaan parhaiten jo luokitukseltaan vanhentuneiden autojen kilpasarjana. Tietyillä edellytyksillä tuoreempikin kalusto käy.

 

Varkautelainen sujuvasti sanaileva herrasmies Heikki Thil tuo Salpausselkä-rallin Seniori-luokkaan F-rallisarjan osalta täysin uutta kalustoa. Auto on Toyota GT86, toiselta nimeltään tunnetaan myös CS-R3:na. 

– Hermann Gassner jr. tarjosi mahdollisuuden kokeilla autoaan Suomen sorateillä. Vaikeahan moisesta mahdollisuudesta oli kieltäytyä, sanailee Heikki ja jatkoi, kävimme kokeilemassa autoa syyskuun alussa Itävallassa. Erosen Janne ajoi n. 80 ja itse ajoin n. 40 kilometriä. Vieraanvaraisuus autoa testatessamme oli suorastaan kuninkaallista, kyllä Keski-Euroopassa on aikamoinen kulttuuri siinäkin.

 

Auto on parasta aikaa matkalla Suomeen ja Janne ajaa sillä vielä testit ennen Pirelli-rallia, johon on ilmoittautunut Ville Mäkelän kanssa. Heikki ajaa testit Salpausselkä-ralli edeltävällä viikolla.

 

Kysyttäessä auton kilpailukykyisyydestä, vastaus on 
– Kaksilitrainen bokserimoottori, 230 heppaa ja 1080kg:aa, 6-vaihteinen sequentaali-laatikko, Reigerin alustaa ja Alconin jarrut. Kyllä se näin ollen aivan kilpa-auto on. Voimaa saisi kyllä olla enemmän. Ajettavuus on hyvä ja kenties mutkanopeudet ovat tämän auton valtteja voiman sijasta.

 

Myit keväällä kilpakalustosi pois Kangasniemen osakilpailun voiton jälkeen, onko paluu ollut jo pitkään mielessä???
– Aaltosen Jyri osti silloin kaiken kaluston alta pois traileria myöten. Ajovarusteetkin koitti ostaa, mutta sanoin että nämä ovat henkilökohtaiset. Sanotaanko näin, että en ole missään kohtaa ajohanskoja naulannut, mutta ei tämä myöskään tarkoita pysyvää paluuta. Ostin kesällä Hollannista -59 mallin DeSoton, jollainen isällänikin on aikanaan ollut, sillä on mukava vaimon kanssa ajella.
Ralli on vuosia vienyt aikaa perheeltä, nyt on läheisten ja perheen vuoro saada huomiota.

 

F-rallisarjan tiedotusvastaava Jorma Mikkolakin on innoissaan Heikki Thilin paluusta.
– Talvella Kangasniemen kisan jälkeen pikkuisen kismitti, kun Heikki ilmoitti lyövänsä hanskat naulaan myytyään koko kalustonsa. Heikki ajaa näyttävästi ja on muutenkin mukava ja rehti kilpailija. On todella hienoa, että Heikki palaa tositoimiin ja vieläpä F-rallisarjassa ennennäkemättömällä kalustolla.

 

Lopuksi Heikki Thil ja Janne Eronen haluavat lähettää terveisiä rakkaille kilpakumppaneille. 
– Ilmo Lariolle ja Lasse Hirvijärvelle sellaisia terveisiä, että nyt meillä ei ole pelkästään komeammat kuljettajat, kun autokin on komeampi.

 

Salpausselkä-ralli toivottaa kaikille jutussa mainituille kaikkea hyvää ja muistuttaa että huumori on elämän suola.

 

Teksti: Jani Seppälä, Salpausselkä-rallin tiedottaja, Lahden UA

 

Kuvateksti: Toyota GT86 ja miehistö; Heikki Thil (vas.), Ville Mäkelä (kesk.) ja Janne Eronen.

 

Toinen kuva: Kuvan kaunis Toyota.


Takaisin uutisiin