F-Rallisarja

Uutiset

Högström tavoittelee kolmatta mestaruutta


01.10.2020

Juha Högström on kaksi kertaa juhlinut F-Cupin mestaruutta. Kolmas mestaruus on katkolla Mynämäellä. (Kuva Jussi Hannula)

 

Yleisessä luokassa ovat kaikkien osakilpailujen voiton menneet eri kisaajille. Avauskisan voitti Juha Högström, Jämsässä soitteli ensiviulua Marko Häkkinen ja Savon tiet hallitsi parhaiten Markku Artjoki.

Vielä peräti viidellä kilpailijalla on mahdollisuus voittaa mestaruus.

 

 Markku Artjoki vei voiton edellisessä kisassa Tuusniemellä.

 Voitto Mynämäellä antaisi mahdollisuuden voittoon. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Högströmillä on mahdollisuus jo kolmanteen mestaruuteen. Hän johtaa sarjaa ja omaa hiuksen hienosti parhaat mahdollisuudet. Högellä on pisteitä kasassa 74 ja ns. nettopisteet (kaksi parasta suoritus) 57. Tämä takaa pienen mutta tärkeän eron muihin.

 

Nettpisteet (suluissa jo saavutetut pisteet)

Juha Högström                            57 (74)

Marko Häkkinen                         54 (61)

Juha-Pekka Suuronen              54 (54)

Markku Artjoki                            52 (64)

Petri Pousi                                    46 (67)

 

Auton vaihto toi ongelmia Juha-Pekka Suuroselle Tuusniemellä. Hankasalminen joutui lähtemään kisaan Starletilla. Päätöskisassa on alla Corolla ja siellä voitto toisi mestaruuden. (Kuva Jussi Hannula).

 

Jokainen Högströmin takana tarvitsee pisteitä lisää, eli jokainen tarvitsee ainakin 20 pistettä saavuttaakseen Högströmin tämän hetken pisteiden valossa.

 

Jämsän voittaja Marko Häkkinen kävi hakemassa vauhtia Kuhmoisissa viime lauantaina.

Jos kaikki natsaa Länsirannikolla, niin laukaalainen juhlii mestaruutta. (Kuva Timo Honkala)

 

Aivan varmasti Högström on mestari, jos hän voittaa Mynämäellä. Myös joko Häkkinen tai Suuronen on mestari voittaessaan päätöskisan. Jos puolestaan Artjoki voittaa finaalin, on hän mestari, jos Högstöm ei ole kakkonen. Pousilla onkin jo vaikeampaa voittaa mestaruus. Ensinnäkin hänen pitää voittaa, että mestaruuteen on mahdollisuus.  

Jokainen voi pyöritellä eri vaihtoehtoja.

 

 IIsossa luokassa on ollut vähän väkeä tällä kaudella. Petri Pousi on ajanut jokaisen kisan ja sarjakkakosena ennen päätöskisaa. (Kuva Asko Saarinen)

 

Sarjatilanne

 

Lue tästä ralli-info

 


Takaisin uutisiin