F-Rallisarja

Uutiset

Janne Korhonen lupasi, ettei maisemia ihailla – vaan jalka syyläriin


17.11.2017

– Kun Tomin (kartturi Ikonen) kanssa puhuttiin sarjaan lähdöstä, niin ehto mukaan lähtemiselle oli se, että yrkkä on samalla tasolla kuin ennen, ei sinne maisemia lähdetä kattelemaan, näin toteaa Anjalankosken UA:ta edustava 24-vuotias Janne Korhonen, joka on jo toinen TGS Worldwide ilmoittama kuljettaja.

 

Kolmen lapsen ja avovaimon kanssa Anjalassa asuva Astra-pilotti jatkaa vielä.

– Kun vyöt vedetään tiukalle ja numerot ovat ovissa, niin kyllä sarvet kasvavat päähän joka kerta viimeistään, kun ykkösellä viimeiset punaiset sammuvat!

 

– Verenperintönä autourheilu tuli kuvioihin. Molemmat vanhemmat ovat ajaneet kilpaa. Alle kolmen ikäisenä sain krossipyörän ja 6-vuotiaan karting-auton. Sitten kun täytin 11 vuotta, oli vuorossa eka jokkis-Escortti. Kolme päivää ajokortin saamisen jälkeen ajoin ekan ralli vuonna 2011, Jyväskylän Talvirallin. Rallista jäi mukavat muistot. Ykköspätkällä hieman katseltiin ja jäätiin kärjelle. Kakkosella ajettiin uran ensimmäinen pohja-aika. Kolmosella oli sitten tilanteita ja rengasrikon takia matka päättyi pätkän jälkeen keskeytykseen, selvitti työnjohtajana Raskaspari Oy:llä työskentelevä Janne lyhyesti.

 

 Heinolassa 2015 Janne oli luokkansa viides. (Marko Kyöstilä) 

 

Mikä on paras saavutuksesi Cupissa/sarjassa?

– Ehdottomasti Uusikaupunki vuonna 2011, kun voitettiin B-junnujen yleiskilpailu. Sävähdyttävin muisto on puolestaan ehdottomasti samana vuonna, kun Starlet syttyi tuleen Heinolassa. Onni oli siinä matkassa, ettei käynyt muuta kun kalustotappioita.

 

Miksi päätit lähteä F-rallisarjaan?

– Kun viimeksi ajoin vuonna 2015 Cupin kisoja sanoin, että sitten kun äffää ajetaan nuotista, niin voin harkita seuraavaksi. Kun vielä Ikosen Tomi lupautui lähteä kartalle, niin ei kai siinä vaihtoehtoja ollut, kun lunastaa kahvipöytäkeskustelujen lupaukset.

 

Janne haluaa ison porukan mukaan.

– Sellaiset nimet nousevat mieleen kuin Matias Kauppinen ja Mikko Varneslahti. Nimilistaa voisi jatkaa kyllä vaikka kuinka pitkään. Lähtekää nyt kaikki mukaan, tehdään sarjasta todella kovatasoinen.

 

Jannen menoa vauhdittavat:

Rusnakone Oy, Tilaustaksit Sydänmaalakka, Puhdistushuolto P.Lehtinen, Aku ja HK-Powers.

 

Pääkuva: Janne vauhdissa Lahden Cupissa 2015. Silloin matka päättyi kaatoon kakkosella. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin