F-Rallisarja

Uutiset

Jatkaako Niemi hurjaa menoa Heinolassakin?


02.02.2017

F-rallisarja jatkuu Heinolan UA:n Jari-Pekka Rallilla ensi lauantaina 4.2.2017. Avauskisassa Limingassa nähtiin melkoinen show, kun Laihian UA:n Henri Niemi ensimmäisessä yleisen luokan kisassaan ajoi ylivoimaiseen voittoon. Jatkaako Astra-pilotti voittojen tiellä myös Heinolassa? Niemi on ajanut kaksi kertaa aikaisemmin Heinolassa, mutta joutunut keskeyttämään kummallakin kertaa. Niemi harmitteli kisan jälkeen, että kartturi vaihtuu. Avauskisassa kartturina oli sprinttimestari Mika Lemmetti. Kova nimi on myös kartturina Heinolassa, kun konttoriin istuu ralli- ja sprinttimestari Joni Nikko.

– Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo Heinolassa ja päästään menestyksekkäästi maaliin. Totta kai olisi mukava lähteä myös Kiteellä numerolla 1, totesi Niemi kisan aattona.

Suurin toivein avauskisaan lähti myös vuoden 2015 hopeamitalisti Suonenjoen UA:n Juha Rytkönen. Astra-pilottia häiritsi kisassa ohjaustehostimen vika. Rytkönen hämmästeli myös Niemen vauhtia.

– Jos Niemi jatkaa samaa vauhtia, muut taistelevat vain hopeasta, arvioi Rytkönen kisan jälkeen. Nyt ovat Astran viat korjattu sekä tehty pientä hienosäätöä. Tavoite on tietenkin ottaa Heinolasta korkeimmat pisteet.  

Etukäteen arvioiden yksi kovimmista luista ennakkoon oli Keski-Karjalan UA:n hallitseva vetomies Vesa Hirvonen. Hienosti Idän Pikajuna etenikin ja oli kiinni jopa kakkossijasta, ennen kuin päätöspätkän ruuhka pudotti BMW M3-pilotin sijalle 12.

– Joskus se menestyminen tai epäonnistuminen on pienestä kiinni, tämä oli siitä jälleen malliesimerkki. Väliaikojen perusteella toinen sija oli tulollaan, mutta ei auta enää harmitella. Vauhti oli kuitenkin kohdallaan, joten tästä on hyvä jatkaa, jutteli Hirvonen.

 

Yleinen - luokittain

Pikkuluokassa avauskisan voitosta taistelivat Raahen UA:n Tomi Siurua ja Kalkkisten UA:n Joonas Kolehmainen Starleteilla. Kolehmainen johti tauolla, mutta Siurua likisti ohi kahdella viimeisellä pätkällä voittaen luokan reilulla sekunnilla. Heinolassa otetaan sitten mittaa uudelleen. Lisämaustetta kisaan tuo viime talvikaudella hienosti ajanut Haminan UA:n Mika Krouvi (Starlet), joka jätti avauskisan väliin. Sarjalaisia vauhdittaa myös pitkästä aikaa KR-Teamin Tapani Grönlund Opel Corsalla.

Väliluokassa Niemen ja Rytkösen jälkeen kolmanneksi korkeimmat pisteet kirjattiin EPUA:n Jari-Matti Tiilikalle. Civicillä kilpaileva Tiilikka nousi tauon jälkeen komeasti yleiskilpailun viidenneksi ja mieli halajaa vieläkin parempia sijoituksia. Luokassa pisteistä taistelee peräti 13 kilpailijaa. Myös viime vuoden sarjan nelonen Orimattilan UA:n Petri Vihervuori (Escort RS) on mukana, mutta ei taistele pisteistä tänä vuonna.

Vesa Hirvonen menetti päätöspätkällä ison luokan voiton avauskisassa jääden kolmanneksi viime vuoden kolmosen Salon UA:n Markus Hellströmin ja kakkosen Riihimäen UA:n Petteri Salmisen taakse. Heinolassa Hirvonen hakee revanssia Volvo-kaksikosta. Ruuhkasta kärsivät Limingassa Hirvosen lisäksi myös BMW M3-pilotit Laihian UA:n Joni Hiipakka ja Orimattilan UA:n Jari Huuhka. Avauskisan väliin jättänyt viime vuoden soraralleissa hyvää vauhtia pitänyt Lammin UA:n Marko Makiainen on mukana ja kuuleman mukaan Volvo on kilpailukykyisempi kuin viime kaudella. Pisteitä isossa luokassa jahtaa täysi tusina.

 

Seniorit

Viisinkertainen seniorimestari Pohjois-Hämeen UA:ta edustava Kari Kytölä oli avauskisan kärjessä vielä tauolla, mutta Hyvinkään UA:n Ilmo Lario ohitti Kytölän kahdella viimeisellä erikoiskokeella vieden BMW M3-pilottien taistelun 20 sekunnilla. Viime vuonna välivuotta pitänyt MHJ-RT:n Juha Paavilainen tuli rytinällä mukaan kärkikamppailuun. Kärkikaksikon tapaan BMW M3:lla kilpaillut Paavilainen ajoi ongelmista huolimatta kolmanneksi vain 14,8 sekuntia Kytölälle jääneenä. Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi (BMW M3) haki varmat pisteet Limingasta, mutta lienee huomattavasti nopeampi Heinolan kisassa.

Ilmo Larion voittoputki venyi kolmeen seniorivoittoon F-rallisarjassa. (Marko Kyöstilä)

Isossa luokassa pisteitä hamuavat myös BMW M3-kuskit EPUA:n Lasse Hirvijärvi ja Paimion UA:n Petri Reunanen. Kaikkiaan isossa luokassa on peräti 15 kilpailijaa.

Pikkuluokassa paluun F-rallisarjaan tehnyt Hämeenkyrön UA:n Marko Mansikkamäki on Starletilla ehdoton ennakkosuosikki.

Väliluokan suurimman pistesaaliin Limingasta korjasi Hausjärven UA:n Jari-Pekka Lehtonen (Astralla). Kai Mäkelältä hajosi Corollasta kone, mutta on viivalla haastamassa Lehtosta. Mukana on myös viime kauden viitonen Lammin UA:n Reijo Hinkka, joka ei kuitenkaan ole ilmoittautunut tänä vuonna sarjaan.

 

Hanhisuanto lainapelillä A-junnuissa

Tekniikan pettämistä pelännyt, kieli keskellä suuta Limingassa reiluun voittoon ajanut MHJ-RT:n Ville Hanhisuanto joutui keskeyttämään Tunturirallissa heti avauspätkällä. Autoa ei saatu kuntoon vielä Heinolaan ja niinpä ranualainen lähtee Heinolaan lainapelillä. – Sain vuokrattua Nikanderin Matilta Bemarin. Matti tuo auton suoraan Heinolaan, joten ensi testi on sitten ykköspätkällä. Toivotaan, että auto sopii käteen ja saadaan myös Heinolasta hyvä tulos, selvitti Hanhisuanto.

Ennakkosuosikit pitivät hyvin pintansa, sillä kakkoseksi ajoi Tervakosken UA:n Tuomas Välilä Astralla.

Ville Hanhisuanto lähtee Heinolaan lainapelillä (Marko Kyöstilä)

Samaa kaksikko odotetaan jälleen kärkipaikoille, vaikka Hanhisuanto onkin lainapelillä.

A-juniorien pikkuluokan voiton vei Päijät-Hämeen UA:n Toomas Palmi (Starlet). Avauskisaa johti alussa Laihian UA:n Tuomas Kamila, kunnes Starletista meni kone. Nyt Kamilan ajokki on kunnossa ja testattu, joten laihialainen on varmasti iskussa. Sarjalaisia tulee kirittämään viime kauden A-junnujen viitonen Lahden UA:n Rauno Palvanen (Starlet).

Väliluokassa on nimensäkin perusteella on Välilä. Kovimmat haastajat ovat Laihian UA:n Petri Koskinen Golfilla ja ahkerasti kilpaileva Mäntsälän MK:n Kristian Kärpänen Civicillä. Oman mausteensa kisaan tulee antamaan kotikisaansa ajava Heinolan UA:n Roope Uurainen. RS-pilotti ajoi viime vuonna B-junnujen kakkoseksi, mutta tänä vuonna ei osallistu F-rallisarjaan.

Isossa luokassa Hanhisuannon jälkeen kakkoseksi kiilasi Alavuden Riku Raiski (BMW 325i). Limingassa vaihdelaatikkomurheiden kanssa taistellut Lahden UA:n Kimmo Rostedt (Volvo) mielii myös kärkikolmikkoon. Viime vuoden B-junnumestari Marko Haapsaari (BMW M3) aloittaa kautensa vasta nyt ja haluaa tietenkin podiumille.

 

Kohtaniemi B-junnujen kärkimies

Lahden UA:n Jarkko Kohtaniemi piti pintansa keräten B-junnujen korkeimmat pisteet, vaikka vaihdeaskin hukkaama isoin pykälä katosikin kesken matkan. Nyt Seat-pilotti lähtee B-junnujen kärkimiehenä Heinolassa. Lopulta vain pari sekuntia Kohtaniemelle jäi pikkuluokan voittaja Hämeenkyrön Mika Kaapu Starletilla. Kaapu piti erinomaista vauhtia pari viikkoa sitten ajetussa Renko-rallissa ja haastaa varmasti kärjen Heinolassa.

Jarkko Kohtaniemi B-junnujen piikkipaikalla (marko Kyöstilä)

Pikkuluokassa Kaapu on ehdoton suosikki. Väliluokassa Kohtaniemi saa haastetta seurakaveri Rasmus Laaksosesta. Laaksonen olisi jo Limingassa vienyt voiton ilman minuutin aikasakkoa.

Isossa luokassa Laukaan MM:N Jaakko Tulla (BMW M3) vei voiton 3,2 sekunnin erolla Lopen UA:n Esa Hutriin (BMW 328i). Kaksikkoa tullee kiusaamaan BMW M3-pilotit Rauman UA:n Jussi Nordberg ja Laihian UA:n Juha-Mikael Hannula.

 

Ralli-info luettelona

 

Jari-Pekka ralli, Heinolan UA, 04.02.2017

Kilpailukeskus: Kirkonkylän koulu, Koulukuja 1, 18300 HEINOLA

Lähtö: klo 11.01 Kirkonkylän koulu, Koulukuja 1, 18300 HEINOLA

Tauko: n. 12.50 Neste Jari-Pekka, Yhdystie 2, 19600 HARTOLA

Maali n. klo 17.00 Kirkonkylän koulu, Koulukuja 1, 18300 HEINOLA

 

Rallipaketit:

15€, myynti klo 8.00 alkaen (sis. yhden rannekkeen, jolla pääsee jokaiselle erikoiskokeelle, reittikartan, myös erikoiskoekohtaiset reittikartat, rallitarran, rallilehden sekä osanottajaluettelon).

 

Myyntipaikat

Kilpailukeskus: Kirkonkylän koulu, Koulukuja 1, 18300 HEINOLA

Neste Jari-Pekka, Yhdystie 2, 19600 HARTOLA

Shell Heinola, Siltakatu 45, 18100 HEINOLA

Neste Sysmä, Sysmäntie 28, 19700 SYSMÄ

Matkakeidas Vierumäki, Tervalammentie 1, 19110 VIERUMÄKI

 

Ranneke oikeuttaa pääsyn kaikille erikokoiskokeille,

EK-kohtaiset liput 10€, alle 12v lapset aikuisen seurassa ilmaiseksi.

 

Tulokset ja onlinepalvelut: Tenab, ja Tenab-online

 

Seuraa myös

www.f-rallisarja.fi

http://heinolanua.fi/wb/pages/ralli.php

 

facebookista

F-rallisarja ja Jari-Pekka ralli

 

Tervetuloa Heinolaan!


Takaisin uutisiin