F-Rallisarja

Uutiset

Juha-Pekka Suuronen haastaa harrastajatkin mukaan


21.11.2017

– F-rallisarjaan päätin lähteä, koska mielestäni on mukavampaa kiertää jotain sarjaa, kuin yksittäisiä kisoja ja onhan jätkät tehnyt kovasti hommia, että saataisiin sarja taas kukoistamaan. Ajattelin, että kai se on näihinkin talkoisiin osallistuttava, näin perusteli valintaansa 33-vuotias Juha-Pekka Suuronen. Starletilla kilpaileva Suuronen ajaa työkseen metsäkonetta ja asuu Hankasalmella.

 

– Pikkupojasta asti on kiinnostanut kaikki mitkä savuttaa ja pitää ääntä, naureskeli Suuronen ja jatkoi, ensimmäisen rallini ajoin jo vuonna 2003 16-satasella Escortilla. Sen jälkeen on ollut Starlettia ja GT-Corollaa ja välillä on pidetty muutama vuosi taukoakin.

 

 

Mukavimmaksi kisaksi luonnehtii Juha-Pekka viime syksyn Salpausselkä-rallia.

– Mukavin muisto F-rallisarjasta on vuoden 2016 vuoden päätöskisa, jossa vauhti oli kohillaan, vaikka pientä teknistä vikaakin oli mukana. Ensi vuodelle kummempia tavoitteita meillä ei vielä ole, mutta joka kisaan lähdetään ajamaan, niin kovaa kun osataan ja varmaan vähän ylikin, arveli Juha-Pekka.

 

– Toivottavasti saataisiin harrastajat nyt liikkeelle, muutkin kuin ne, joiden tavoitteena on mestaruus. Päästäisiin isolla porukalla pitämään hauskaa. Jokaisellehan sieltä nyt luulisi löytyvän mieleinen luokka.

Muutamaa takavuosien Staraa kaipailen vielä mukaan, heidän tulonsa voisi tehdä hyvää sarjalle, päätti Suuronen.

 

Yhteistyössä Juha-Pekan kanssa toimivat

Metsätyö Velj. Oksanen Ky, Maansiirto Tero Venäläinen, Murtoisten Autokorjaamo ja Tmi Mika Suuronen.

 

Kuvat: Juha-Pekka Suuronen Kanta-Hämeen teillä, Black Rocket Raket rallissa syyskuussa 2016. (Marko Kyöstilä)


Takaisin uutisiin