F-Rallisarja

Uutiset

Juniorien pakka sekaisin - Huttusen johdolla seitsemän tarjolla mestariksi


01.10.2020

Roope Uurainen starttaa Mynämäellä piikkipaikalta. (Kuva Asko Saarinen)

 

Kolme kisaa on ajettu ja junioreista löytyy kolme voittajaa. Kangasniemen kisan vei Tomi Huttunen, Jämsässä paras oli Juuso Jorvala ja Savossa ylsi voittoon Kari-Pekka Saari. Kun pisteet ovat erittäin sekaisin, on peräti kahdeksalla soturilla mahdollisuus voittaa mestaruus.

 

Vahvimmin kiinni mestaruudessa on Huttunen. Kangasniemen voiton lisäksi hän ajoi Jämsässä kakkoseksi. Huttuselle riittää 22 pistettä varmistamaan mestaruuden. Tämä tietää, että hänen on oltava vähintään yleiskilpailun neljäs ja luokkansa kolmas.

 

Nettopisteet (kaksi parasta)

Tomi Huttunen 57

K-P Saari 48

Roope Uurainen 47

Markus Mäkitalo 47

Esa Hutri 45

Mika Seppälä 42

Marko Ristolainen 40

Vili Liukkonen 35

 

jokainen yllämainituista voi nousta ohi tällä hetkellä johtavan Uuraisen, joten teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen on olemassa.

 

 Tomi Huttunen (vas.) voitti avauskisan Kangasniemellä.

 Hän on sarjassa kolmantena, mutta nettopisteiden valossa hän vahvin ennakkosuosikki mestariksi.

 

Huttusella on siis paras mahdollisuus, mutta sen jälkeen on tasaista. Koska vaihtoehtoja on niin paljon, voi jokainen pallotella tuon mukaan.

Mutta otetaanpa esimerkki. Jos nyt kuudentena oleva Mika Seppälä voittaisi Rantarallin, niin hän nousi 72 pisteeseen. Huttuselle riittäisi 16 pistettä, joka tulisi esim. yk 7. ja luokan neljännestä sijasta.

 

 Koillis-Savo Rallin voitti Kari-Pekka Saari. Juupajokinen lähtee päätöskisaan yhtenä mestariehdokkaana. (Kuva Timo Honkala)

 

Saaren pitäisi silloin Seppälän voittaessa saada 25 pistettä, joka hän saavuttaisi olemalla yk:n kolmas ja luokan kakkonen jne.

Eli kaiken kaikkeaan pitää saada hyviä pisteitä kärkipäästä, jotta mitalille pääsisi.

 

 Jämsässä voitto kirjattiin Juuso Jorvalalle.

 Tervakosken nuorukainen keskeytti luokkajohdosta yk:n kolmannelta sijalta menettäen mestaruusmahdollisuudet.

 Sarjan tasaisuutta kuvaa, että nyt yhdeksännellä sijalla oleva Jorvala voi nousta hopealle.(Kuva Timo Honkala)

 

Jos sijoitukset menisivät ihan sekaisin, on Juuso Jorvalalla voittaessaan mahdollisuudet ja pieni mitalisauma on Kim Norrkniivilällä. Mikko Vahanteella, Jaakko Lahtisella ja Matias Valkosella. Joten peräti 13 kilpailijaa ajaa mitaleista ja kaikki he ovat mukana.

Sarjatilanne

 

Tulokas-Cupiin Liukkosen johdolla

Tulokas-Cupissa on samantapainen tilanne kuin junioreissakin. Peräti kaikilla kuudella tähän mennessä pisteitä saaneella on mahdollisuus mestaruuteen ja kaikki kilpailijat voivat laskea saamansa pisteet hyväkseen.

Cupin kärjessä on Vili Liukkonen (19) ennen Kim Norrkniivilää (15) ja Mikko Vahannetta (15). Juuso Jorvalalla ja Jaakko Lehtisellä on kasassa 10 pistettä.

 

 Vili Liukkonen ei pääse päätöskisaan Civicillä, vaan joutuu turvautumaan lainapeliin (BMW 325i).

 Kartturiksi tulee F-Cupin kaksinkertainen mestari Toni Kuhanen. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Liukkosen mahdollisuudet ovat parhaat, sillä hänelle neljäs takaa varman mestaruuden. Liukkosen oma kalusto meni remonttiin, niinpä uttilainen lähtee päätöskisaan Bemarilla ja kartturinaan Toni Kuhanen. Myös maaliintulo riittää Liukkoselle, jos Vahanne tai Norrkniivilä ei voita.

Jorvalan ja Lahtisen ainoa mahdollisuus piilee siinä, että sarjatilanteessa korkeammalla olevat keskeyttävät.

Sarjatilanne

 

Ralli-info

 


Takaisin uutisiin