F-Rallisarja

Uutiset

Kahden hopean jälkeen Samuli Nevää kiinnostaa mestaruus


17.01.2020

Vauhtia ja näyttävyyttä riittää, kun Samuli Nevä saapuu. (Kuva Mauri Helle)

 

Samuli Nevä oli hyvässä vauhdissa viime kaudella. Paimiolainen oli lähellä voittaa Suomi-Cupin, vaikka ajoikin vain kolmessa osakilpailussa. Mainiota menoa hän esitti myös F-rallisarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa Heinolassa. Siellä kuitenkin kahden pohja-ajan jälkeen Nevä ajoi ulos johtoasemasta. Niinpä hän lukeutuu varmasti yhdeksi mestaruussuosikiksi.

(klikkaa kuvia, niin saat isommiksi)

 

Koko tiimi valmiina kauden 2020 koitoksiin. Kuvassa vasemmalta takana Juha Kivimäki (2-ohjaaja), Antti Uotila (huolto), Jari Kallio (yleismies/testit), alhaalla vasemmalta Markus Kanervo (huolto), Samuli Nevä (1-Ohjaaja) Juha-Pekka Kallio (tiimipäällikkö), Matti Kotamäki (huolto), Toni Lahola (huolto). (Kuva Mauri Helle)

 

Samuli Nevän suurimpana innoittajana on ollut Lasse Lampi. – Isän kanssa kierrettiin katsomassa lähiseudun kilpailuja. Olen aina sanonut, että suurin vaikuttaja siihen, että ajan on kuitenkin Lammen Lasse, jonka uraa olen saanut seurata pienestä lähtien. Lasse on isäni hyvä kaveri, hän ollut konsulttina ja testannut myös autoani. Lasselle siitä iso käsi, kiitteli helmikuun alussa suunnittelijaksi siirtyvä Nevä.

Kaksinkertainen F-Cupin hopeamitalisti (2010, 2014) lähtee innoissaan kisaamaan tämän vuoden sarjaa. – On mukava ajaa joku sarja, ja yksittäisten kisojen ajaminen ei oikein anna mitään. Sarjan kiertäminen antaa kaudelle selkeät raamit. Myös se, että nuottiluokka lähtee ensimmäisenä matkaan innostaa valtavasti, kehui 41-vuotias Nevä, joka pitää mieluisimpana muistona edellisistä vuosista Nilfisk-rallin voittoa.

 

 

Nevän mielestä mestaruuden saavuttaminen vaatii monenlaista onnistumista. – Voittamaan on vaikea lähteä, mutta kahden sarjahopean jälkeen, sijoitusta olisi hyvä parantaa. Hyvän ajosuoritusten lisäksi tarvitaan myös ripaus onnea ja, että kalusto on kunnossa, eivätkä tekniikkaongelmat kiusaa sarjakisojen aikana, luetteli Nevä. Toki Samuli on tehnyt autonsa kanssa niin monta vuotta töitä tiiminsä kanssa, että auto on varmasti valmis voittotaisteluihin.

 

Nevä suosittelee lämpimästi tulevaa F-rallisarjaa. – Ehdottomasti sarjaan!! Selvät suunnitelmat vuodelle ja kova kisat! Tehdään porukalla sarjasta parempi kuin vuosiin. Sen mitä olen kuullut, niin sarjasta tulee varmasti kovatasoinen. Erityisesti haluaisin, että Högströmin Juha lähtee nuottiin, Kovasen Seppo senioreihin sekä uutena harrastajana Karppisen Kari.

Samulin menoa voi seurata facebookissa ja netissä: Rally Team Paimio ry

 

Tiimin menoa vauhdittavat: LVI-Kallio, Gant, Michelin, Motec/M-Data, Resolum, Särmä Kalusteet, Teboil Paimio,  Steel Motor Oy, Turun Kovakromi, Erander.fi, Liedon Kalliosora, BOS-engineering iskunvaimentimet, Bad Santa Ice Cream

 

Kuvat: Mauri Helle


Takaisin uutisiin