F-Rallisarja

Uutiset

Kaikki auki 2WD-nuottiluokassa – kuusi ehdokasta mestariksi


17.10.2019

Vain Markus Hellström voi varmistaa mestaruuden ilman muiden apuja. - Kotiralli oli mukava lisä kauden ohjelmaan ja voittaminen tuntuu aina hyvältä. Sarjan kannalta sattui hyvin, kun kilpailun loppupuolella autoomme ilmestyi bensansyöttöongelma, jonka nyt olemme korjanneet ennen sarjan finaalia, summasi Markus ennen suuntaamista Petäjävedelle.(Kuva Timo Honkala)

 

Peräti kuudella kilpailijalla on mahdollisuus ajaa kaksivetoisten nuottiluokan mestariksi. Itseasiassa heitä olisi vielä kaksi lisää, sillä myös Laihian UA:n Niko Mäkisellä ja Joni Hiipakalla olisi ollut mahdollisuus mestaruuteen, mutta heidän kausi on ohi. Mäkinen jätti sarjan kesken menestyksekkään talvikauden jälkeen ja Hiipakka loukkaantui puolestaan elokuussa Mäntässä. Hiipakalle tsemppiä tervehtymiseen.

 

Jaakko Ollikkala on sarjaykkönen, mutta kaipaa kipeästi lisäpisteitä. (Kuva Ollikkala Racing/facebook)

 

Päätöskisassa Petäjävedellä on tarjolla yleiskilpailusta 1,5-kertaiset pisteet ja se tekee kisasta mielenkiintoisen.

Sarjan kärkeen Heinolan jälkeen nousi Pohjankyrön UA:n Jaakko Ollikkala (Corolla GT). Ollikkala on ainoa, joka on ottanut pisteitä joka kisasta. Niinpä Ollikkala voi laskea hyväkseen enintään 20 pistettä, kun jokainen kandidaatti voi laskea kaikki Pettuveeltä saamansa 40 pistettä hyväkseen.

 

Vuoden 2016 B-juniorimestari Marko Haapsaari on kolmella kolmossijassa sarjakolmonen. (Kuva Asko Saarinen)

 

Sarjatilanne kutkuttava

Ollikkala on siis sarjan kärjessä 85 pisteellä. Toisena on Salon UA:n Markus Hellström (Volvo 240) 76 pisteellä. Seuraava tulee BMW M3 kvartetti; MHJ-RT:n Marko Haapsaari (72), Espoon MSC:n Kimmo Linden (68), AL-Härmän Anssi Valkonen (57) ja MHJ-RT:n toinen pilotti Juha Paavilainen (49).

Sarja on mielenkiintoinen, sillä jokaisessa kisassa on ollut eri voittaja. Avauskisan ykkönen oli Hellström, Kuhmoisissa paras oli Hiipakka, Toivakassa korkeimmat pisteet ajoi Linden ja Heinolassa hallitsi Valkonen.

 

Kimmo Linden ajoi Toivakassa voittoon ja vielä mukavasti mukana mestaruustaistossa. (Kuva Timo Honkala)

 

Mitalit jakoon

Ainoa, joka voi ilman ”apuja” ajaa mestariksi on Hellström. Jos hän voittaa, on hän varmasti mestari. Hän on mestari myös kakkossijalla, ellei Haapsaari voita. Kolmas sijakin riittää, jos Linden ei voita tai Haapsaari ole hänen edellään.

Mielenkiintoinen tilanne oli, jos Linden voittaisi, Haapsaari olisi kakkonen ja Hellström kolmas, niin kaikki nousisivat samoihin 108 pisteeseen, silloin Linden olisi mestari, Haapsaari kakkonen ja Hellström kolmas.

Hellströmin maksimipisteet ovat, siis silloin jos hän voittaisi 116, muilla vastaavasti Haapsaari 112, Linden 108, Ollikkala 105, Valkonen 97 ja Paavilainen 89.

Ollikkalan on ehdottomasti saatava pisteitä lisää taistellakseen mestaruudesta. Jos Ollikkala voittaisi, niin Hellström ei saa olla neljättä sijaa ja Haapsaari kolmatta sijaa korkeammalla. Jos Ollikkala olisi kakkonen, niin Lindenkin alkaisi ahdistaa ja Hellströmin ja Haapsaaren tavoitteet laskisivat.

 

Tuorein osakilpailuvoittaja on Anssi Valkonen, sarjassa viidentenä. (Kuva Timo Honkala)

 

Heinolan voittajan Valkosen mahdollisuudet piilevät voitossa. Jos Valkonen voittaisi, silti Hellströmille riittää viides, Haapsaarelle neljäs sekä Lindenille ja Ollikkalalle kolmas tila, ohittaakseen härmäläisen.

Oletetaanpa, että Valkonen voittaa, Ollikkala olisi kakkonen, Linden kolmas, Haapsaari neljäs ja Hellström viides. Niin loppujärjestys olisi: 1) Ollikkala 102, 2) Linden 101, 3) Haapsaari 101, 4) Hellström 101 ja 5) Valkonen 97.

 

Vuoden 2017 seniorimestarill ja viime vuoden klassikomestarilla Juha Paavilaisella riittää urakkaa putken jatkamiseen.

(Kuva Timo Honkala)

 

Paavilaisen mestaruus oli kaikista kovimman työn takana ja apuja pitää olla jo paljon. Paavilaisen pitää olla vähintään kakkonen, että olisi edes teoreettiset mahdollisuudet ja silloin kukaan muista kandidaateista käytännössä voisi tulla maaliin.

Kyllä riittää jännitettävää kauden päätökseen. Lauantaina myöhään iltapäivällä ollaan paljon viisaampia.

 

Klikkaa taulukkoa, niin näet sen isompana.

 

X Kyläseppärallin info EK-kuvauksineen


Takaisin uutisiin