F-Rallisarja

Uutiset

Kohtalonveljet uudelleen junnujen mestaruusjahtiin


18.12.2018

Tämä Artbyanteron näkemys Kohtalonveljien menosta antaa hyvän ja todenmukaisen kuvan.

 

F-rallisarjan kuluva kausi ei mennyt läheskään suunnitelmien mukaan. Kohtalonveljet Jarkko ja Joni Kohtaniemi ajoivat vain kahdessa osakilpailussa, joissa kummassakin matkanteko tyssäsi jo kovin alkuvaiheissa teknisiin ongelmiin.

– F-rallisarjaa on yritetty jo parina vuonna ajaa, mutta tulosta ei ole tullut, muutamia hyviä pätkäaikoja lukuun ottamatta. Vaikka vastus vuonna 2019 tulee olemaan kivenkova, tavoitteena on vain ja ainoastaan junnujen mestaruus, ja menetyksen eteen on tehty töitä auton ja ajamisen kanssa koko kesäkausi 2018, jutteli Jarkko ”Nippe” Kohtaniemi, 34-vuotias juuri Järvenpäähän muuttanut maanrakennusalan yrittäjä.

– Sysäys autourheiluun tuli jo lapsena, seuratessa Isä Sepon, Ahteensuun Heikin, Parkkisen Jarin ja monen muun seikkailuja rallin parissa. Heti kun ikää oli tarpeeksi, tie vei ensin jokkisautojen hyttiin, ja siitä pikkuhiljaa rallin pariin, vaikkakin säännöllisempi rallin ajaminen alkoi vasta muutama vuosi sitten, johdatti Nippe.

 Tekniset murheet kiusasivat Jarkko Kohtaniemen menoa viime vuoden F-rallisarjassa. Kesällä Seat kulki mukavasti Lammin   teillä. (Kuva Marko Kyöstilä).


Kohtalonveljet Nippe ja Joni ”Jonttu” ovat värikkäitä persoonia, jotka ovat olleet autourheilun parissa jo vuosia. Kilpailemisen lisäksi varsinkin veljekset ovat olleett mukana vahvasti myös kilpailijan roolin lisäksi myös kilpailun järjestäjinä. Jonttu on myös toista vuotta peräkkäin Lahden UA:n puheenjohtajana.

 

– F-rallisarja oli jälleen selkeä valinta, Suomen paras rallisarja ja ensi vuonna tulevat erityisesti loistavat kilpailut. Toki Heinola ei henkilökohtaisesti ole kovin mieluisa, aikaisempien vuosien kartturin paikalla koettujen muistojen vuoksi.  Erityisen suuret odotukset huippukisoiksi on Tullan Kuhmoisten Sorarallia kohtaan, sekä tietty Toivakan kisaa, listaa Nippe ja jatkaa, sarjasta ei ole jäänyt mitään erityistä, mikä nousisi muiden yläpuolelle. Aina, kun on vauhtia riittänyt, on ollut kivaa. Tietenkin myös hyvät kilpailut lämmittävät mieltä.

– Terkkuja Laaksosen Rasselle, Petlinin veljeksille, Kaukoluodon Akulle sekä muille alueen ukoille, että nimi listaan ja mukaan. Tsekatkaa nyt noita ensi vuoden kisoja. On muuten hyvillä paikoilla, haastaa veljekset muut mukaan.

Kohtalonveljiä vauhdittavat

Bekason Oy, 123tuulilasi.fi, Lohjan Moottorikoneistamo/Öhlins, Maanrakennus Jani Peltola Oy, SK-Autoengineeeing, Rally Corsa Shop, Parthouse sekä liuta tuttuja sekä kavereita jotka tavalla tai toisella on avuksi, erityisesti Koskimaan Juha, joka on aina korvaamattomana apuna.

Kohtalonveljet toimii hakusananan somessa sekä Youtubessa.

Kohtalonveljet Facebook


Takaisin uutisiin