F-Rallisarja

Uutiset

Kristian Nieminen lähtee ykkössuosikkina junioreissa


17.10.2019

Panokset olivat kovat Heinolassa. Nieminenkin pyörähti voittaen kuitenkin luokkansa. (Kuva: Timo Honkala)

 

Junnuissa kolmella kilpailijalla on mestaruusmahdollisuudet, hopeaa tavoittelee neljä kilpailijaa ja pronssia yksi enemmän. Ainoa varma mitalisti on Toivakan AUK:n Kristian Nieminen (Toyota Starlet).

 

Viime lauantaina RSJM:n pronssin varmistanut Nieminen johtaa juniorien Cupia. Pisteitä’ hänellä on 101. Toisena on Hankasalmen Matias Oksanen (Ford Escort RS) 92 ja kolmantena Lahden UA:n Eetu Kainulainen (Toyota Starlet) 83 pisteellä. Kaikilla näillä kolmelle kilpailijalla on pisteitä jokaisesta kisasta. Nieminen voi kasvattaa pistetiliään 19, Oksanen 17 ja Kainulainen 15 pisteellä.

Sen sijaan kaikki Petäjävedeltä tulevat pisteet voivat laskea hyväkseen AL-Härmän Viille Puumala (BMW M3) 72, niin ikään AL-Härmän Matias Valkonen (BMW 325i) 65 ja Mikkelin UA:n Jani Rihu (Volvo 240) 55 pistettä.

 

 Sarjakakkonen Matias Oksanen antoi kovan vastuksen Niemiselle Heinolassa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Mestaruus kolmen kauppa

Niemisen ei tarvitse voittaa päätöskisaa ollakseen mestari. Hänelle riittää varmasti yleiskilpailun neljäs sija tai yleiskilpailun viides sija ja samalla luokan kolmas sija ja silloinkin Oksasen pitää voittaa kilpailu.

Toisaalta Nieminen on mestari, jos Oksanen ei sijoitu viiden parhaan joukkoon ja Puumala ei voita.

Oksasen mestaruusmahdollisuudet riippuvat ennen kaikkea, miten Nieminen ajaa. Jos Nieminen on esimerkiksi yleiskilpailun kuudes ja luokkansa neljäs, pitää Oksasen voittaa ollakseen mestari. Ei siis pelkkä voitto riitä Oksaselle.

Puumalan oljenkorsi mestariksi on ainoastaan kisan voitto, muut sijat eivät riitä ja silti hän tarvitsee ”apuja” Niemiseltä ja Oksaselta.

 

 Ville Puumala nousee mestariksi vain voitolla, silti tarvitaan "apuja". (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Hopea neljän kauppa

Jos Puumala ei voita, on Nieminen varma hopeamitalista, mikä ei ole kylläkään hänen tavoitteena. Oksanen on varmasti hopealle, jos hän ajaa yleiskilpailun kolmanneksi. Puumala on voittaessaan hopealla, jos Nieminen ei saa lisäpisteitä tai Oksanen neljän parhaan joukossa.

Kainulainen voi nousta hopealle voittaessaan. Silloin Oksanen ei saa sijoittua viiden parhaan joukkoon ja Puumala kolmatta sijaa paremmaksi. Toki Kainulaiselle riittäisi kolmaskin sija, ellei Oksanen kasvattaisi pistetiliään, eikä Puumala olisi viidettä sijaa korkeammalla.

Myös Valkosella on vielä mahdollisuudet hopeaan, hän voisi nousta voitolla 95 pisteeseen. Vielä kakkosijakin riittäisi nipin napin, mutta silloin pitäisi ”apujen” huomattavasti lisääntyä.

 

Rihu mukaan mitalin tavoitteluun

Kaikki edellä mainitut lukuun ottamatta Niemistä voivat viedä kauden päätteeksi pronssin ja lisäksi mukaan tulee vielä Rihu. Rihun pitää voittaa yleiskilpailu tai voittaa iso luokka ja sijoittua yleiskilpailun kakkoseksi. Taas tarvitaan paljon ”apuja”

 

Eli summa summarum, mitä vain voi tapahtua. Todella mielenkiintoinen kisa on Petäjävedellä luvassa!

 

Klikkaa taulukkoa, että saat sen isommaksi.

 

Lue X Kyläseppärallin info


Takaisin uutisiin