F-Rallisarja

Uutiset

Kyläseppärallin tulospalvelusta


23.10.2019

No niin F-rallisarjan kausi 2019 saatiin pakettiin viime lauantaina Petäjävedellä. Alun perinhän päätöskilpailu oli tarkoitus ajaa 5.10.2019 Laihialla, mutta Laihian UA ilmoitti, etteivät he kykene suoriutumaan tehtävästä.

Tässä lainaus AKK:n tiedotteesta 27.6.2019

”Kauden viimeinen F-Rallisarjan osakilpailu piti kilpailla 5.10.2019 Laihialla, Laihian Urheiluautoilijat ry:n järjestämänä. Valitettavasti järjestävä seura on ilmoittanut, että he ovat pakotettuja vetäytymään osakilpailun järjestämisestä tekijöiden vähyyden vuoksi, ja näin ollen AKK oli pakotettu nopealla aikataululla löytämään korvaava järjestäjä kauden viimeiselle sarjan osakilpailulle.”

 

Petäjäveden UA:n oli tarkoitus järjestää kategorioiden 1 ja 2 ulkopuolinen ns. kyläralli. Mutta suostuivat järjestämään F-rallisarjan päätöskilpailun. Rallin järjestelyt sujuivat kyllä siihen nähden, että seura oli viimeksi järjestänyt rallin kymmenen vuotta sitten, jopa erittäin hyvin. Pieniä viilauksia toki pitää tehdä, mutta esimerkiksi reitti sisälsi viisi erikoiskoetta ja yhteispituutta oli lähes 80 kilometriä. Reitti oli hieno ja haastava.  Huonoa onnea oli, että kisan aikana sää oli viikon huonoin.

Kuitenkin hienoja kilpailuja käytiin, voittajat pokkasivat palkintonsa ja mestaruudet jaettiin.

 

Tulospalvelu pullon kaulana

Vaikka itse kilpailu vietiin läpi hyvin, niin tulospalvelusta ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa samaa. Tulospalvelun valinnasta käytiin keskusteluja, ja palvelun toimintaa epäiltiin sarjan järjestäjän taholta, koska sen toimivuudesta ei ollut näyttöjä.

Kilpailun johtaja Alpo Kukkonen oli pyytänyt tarjoukset tulospalvelusta. – Pyysin tarjoukset parilta tulospalveluyritykseltä. Valittu tulospalvelu vakuutti, että kaikki aiemmin ohjelmissa piilleet viat ovat korjattu ja että palvelu toimisi. Siksi valitsin ko. palvelun. Toki valinnan jälkeen minua varoitettiin ongelmista, koska kilpailijoita oli runsaasti, eikä näyttöjä palvelun toimivuudesta ollut. Tästä on turha syyttää muita, nostan reilusti käteni ylös, valotti Kukkonen.

Nyt kilpailu on ajettu ja tulokset vahvistettu.

 

Laatua parannetaan

Ensi vuonna ajetaan jälleen viisi F-rallisarjan osakilpailua. Myös tulospalvelun valintaa selkeytetään. – Jatkossa osakilpailujärjestäjän pitää valita sellainen tulospalvelu, joka varmasti toimii. F-rallisarjan osakilpailu ei voi toimia uuden tulospalvelun harjoituskenttänä. Tulospalvelun toimittajalla pitää olla näyttöjä, että palvelu toimii. Kyseessä on kuitenkin tulosurheilu, jossa ajalla ratkaistaan sijoitukset. Hyvä tulospalvelu on kilpailijan paras oikeusturva. Jos tulospalvelu toimii niin kuin sen pitäisi, helpottaa se kilpailupäivän läpiviemistä merkittävästi, eikä sido toimihenkilöitä selvittämään epäselvyyksiä, lajipäällikkö Henrik Frank vastasi asiasta kysyttynä ja jatkoi, tämä ei tarkoita sitä, että jatkossa ei voisi tulla uusia tulospalvelun tuottajia. Kannukset pitää vain hankkia muualta kuin arvosarjoista.

 

Jorma Mikkola


Takaisin uutisiin