F-Rallisarja

Uutiset

Kytölä jahtaa viidettä mestaruuttaan


31.08.2016

Nelinkertainen seniorimestari Oriveden Seudun UA:n Kari Kytölä on vahvasti menossa kohti viidettä mestaruuttaan. BMW M3-pilotti on kerännyt kolmesta rallista peräti 90 pistettä eli kahta vailla maksimipisteet. Kangasniemellä hän joutui keskeyttämään hyvistä asemista. Kytölä voitti talvella avauskisan Valkealassa ja oli myös sorakauden avauksessa Uki-rallissa ykkönen. Kytölä tarvitsee vielä 41-42 pistettä varmistaakseen mestaruuden. Kytölän kovin haastaja on kolmantena oleva EPUA:n Lasse Hirvijärvi. Niin ikään BMW M3:a kuljettavalla Hirvijärvellä pisteitä on kasassa 69 kolmesta kilpailusta.

Bemari-pilottien välissä kolmantena MHJ-RT:n Pekka Ripatti (Corolla GT). Hänellä on pisteitä 76, mutta ne ovat neljästä kisasta.

Teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen ovat myös Lammin UA:n Reijo Hinkalla (Escort RS), AL-Tikkakosken Ari Saxbergilla (Corolla GT), Jämsän voittajalla Säkylän UA Kai Mäkelällä (Corolla GT), ESRC:n Risto Rantasella (BMW 325i), Hausjärven UA:n Jari-Pekka Lehtosella (Opel Astra) ja Hyvinkään UA:n Ilmo Lariolla (BMW M3). Teoreettiset senkin takia, että Kytölä on ollut erittäin varma kilpailija.

Haastajat

Lario ajaa varmasti osakilpailun voitosta. BMW M3-pilotti oli Turussa saatuaan auton kuntoon selvästi SM-luokkien kaksivetokilpailijoita nopeampi. Myös vetomieskisassa helsinkiläinen ajoi kaksi luokkapohjaa, joten vauhtia riittää.

Unohtaa ei myöskään sovi harvakseen kilpailevaa Lopen UA:n Ilkka Rantalaa. Loppilainen oli viime vuonna historic-Asconalla Riihimäen kisan kakkonen. Nyt alla ”historic” BMW M3:n. Miten sitten vaikuttaa pitkä sairasloma miehen vauhtiin?

 

Kuva: Ilmo Lario jäi Kari Kytölälle Uki-rallissa 3,2 sekuntia. Larion vauhti on kiihtynyt kesän mittaan melkoisesti. (Kuva Marko Kyöstilä)

Kuva: Kari Kytölä jahtaa jo viidettä seniorimestaruutta.

 

Tietopaketti

 

Black Rocket ralli, Tervakosken UA, 3.9.2016

Kilpailukeskus: Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

Lähtö: klo 10.01, Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

Maali: n. klo 17.10, Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

 

Rallipaketit: 10 euroa, sis. pääsylipun jokaiselle erikoiskokeelle, reittikartan, rallilehden, rallitarran

Myynti alkaen klo 8.00

Lounaskahvila Tervamiilu, Maunontie 2, 12400 TERVAKOSKI

Shell Loppi Jokiniemi, Lopen kantatie 214, 12640 JOKINIEMI

ST1 Renko, Topenontie 8, 14300 RENKO

 

Tulospalvelu: www.mut-palvelu.fi

 

www.blackrocketralli.com


Takaisin uutisiin