F-Rallisarja

Uutiset

Lapualla tiukkaa vääntöä mestaruuksista


12.10.2017
Lapualla tiukkaa vääntöä mestaruuksista

Kalkkisten UA:n Joonas Kolehmainen, Suonenjoen UA Juha Rytkönen sekä Riihimäen UA:n Petteri Salminen taistelevat tulevana lauantaina F-Rallisarjan vuoden 2017 yleisen luokan mestaruudesta. Sarjassa Kolehmainen (81) johtaa, Salminen (75) on kakkosena ja Rytkönen (71) kolmantena. Kolehmainen ja Salminen ovat keränneet pistesaaliinsa kaikista viidestä osakilpailusta, kun taas Rytkönen vaan neljästä. Tämä tietää sitä, että Rytkönen voi laskea kaikki Lapualta saamansa pisteet hyväkseen, kun taas Kolehmaisella ja Salmisella on yleiskilpailuvoitolla mahdollisuus saada kuusi lisäpistettä.

Pääkuvassa: Juha Rytkönen, joka on saa laskea päätösosakilpailussa kaikki saamansa pisteet hyväkseen. (kuva Marko Kyöstilä)

 

Petteri Salminen on sarjan kolmantena ja omaa hiuksen hienon mahdolisuuden mestariksi, (kuva Marko Kyöstilä) 

 Petteri Salminen (kuva Marko Kyöstilä) 

 

 Joonas Kolehmainen (kuva Asko Saarinen) 

 

 Jari-Matti Tiilikka (kuva Marko Kyöstilä. 

 

Jos Kolehmainen voittaa yleiskilpailun on hän varma mestari joka tapauksessa. Rytkönen nousisi yleiskilpailun kakkossijalla samoihin pisteisiin, mutta viimeisen kilpailun tulos ratkaisisi mestaruuden Kolehmaiselle. Rytkösen voittaessa yleiskilpailun olisi hän puolestaan varma mestari. Salmisen ainoa sauma, on voittaa yleiskilpailu ja toivoa, ettei Kolehmainen saa yhtään lisäpistettä ja Rytkönen 11 pistettä.

Salmisen mahdollisuudet ovat selvästi ohuemmat kuin kahden muun kandidaatin.

EPUA:n Jari-Matti Tiilikka on tasapisteissä Rytkösen kanssa, mutta ei pysty enää nousemaan mestariksi, mutta mitalimahdollisuudet elävät edelleen. Jos Tiilikka esim. voittaa yleiskilpailun, voi hän kipua hopealle, jos Salminen ei sijoitu kahden parhaan joukkoon ja Rytkönen ei saa 9 lisäpistettä. Pronssiin Tiilikan mahdollisuudet ovat paremmat kuin hopeaan.

Salon UA:n Markus Hellströmin pronssitoive lepää ainoastaan yleiskilpailuvoitossa ja etteivät Tiilikka ja Rytkönen enää saa lisäpisteitä.

Tilanteen tasaisuutta kuvaa, että ainoa varma mitalisti on Kolehmainen, joka pokkaa vähintään pronssin, tapahtuu mitä tahansa.

Mitä mieltä kandidaatit ovat?

Kolehmainen: - Lähden jälleen väliluokkaan. Pakko yrittää olla Rytkösen edellä, toivottavasti kaikki pelittää niin kuin Miehikkälässä, silloin voin onnistua tavoitteessani.

Rytkönen: - Lapualla yritetään uudelleen, mestaruus mielessä. Turha siitä kuitenkaan on stressiä ottaa.

Salminen: - Mestaruus ei missään tapauksessa omissa käsissäni. Tehdään Lapualla hyvä suoritus ja katsotaan, mihin se riittää.

Tiilikka: - Mestaruuteen ei ole mahkuja, mutta Lapualta lähdetään hakemaan voittoa.

Sarjapisteet

Lähtöluettelo

 

Hirvijärvi jahtaa senioripronssia kotikisassaan

MHJ-RT:n Juha Paavilainen varmisti seniorien mestaruuden jo viimeistä edellisessä osakilpailussa Miehikkälässä ja samalla viisinkertainen seniorimestari Pohjois-Hämeen UA:n Kari Kytölä hopean. Lapualla kiinnostuksen kohteensa on sitten pronssimitali. Pronssin kiilto silmissä lähtevät matkaan sarjassa kolmantena oleva Hausjärven UA:n Jari-Pekka Lehtonen (56), EPUA:n Lasse Hirvijärvi (49) ja Uudenmaan AU:n Markku Tuoriniemi (41). Lehtonen ja Tuoriniemi ovat keränneet pisteitä jokaisesta osakilpailusta, kun Hirvijärven pisteet ovat tulleet kolmesta kisasta. Lehtosen voittaessa yleiskilpailun hän voi nousta 62 pisteeseen. Siinä tapauksessa Hirvijärven on oltava yleiskilpailun kakkonen tai kolmas luokkavoiton lisäksi ohittaakseen Lehtosen.

– Onhan meillä parhaat mahdollisuudet ottaa se kolmastila sarjassa, mutta voittamaan me Lapualle lähdetaan, Hirvijärvi lataa.

Tuoriniemen ainoa mitalimahdollisuus on voittaa yleiskilpailu, ja samalla ettei Lehtonen eikä Hirvijärvi saa lisäpisteitä.

Sarjapisteet

Lähtöluettelo

 Lasse Hirvijärvi tavoittelee pronssia Lapualla (Kuva Marko Kyöstilä)

 Sama jahti on myös Jari-Pekka Lehtosella (kuva Marko Kyöstilä)

 

 Markku Tuoriniemella on hento kosketus myös himmeimpään mitaliin (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Koskinen A-junnujen kärjessä

A-junioreissa on myös yleisen luokan tapaan mestaruus kolmen kauppa. Laihian UA:n Petri Koskinen on ajanut tasaisen kauden ja kerännyt pisteitä kaikista ajetusta viidestä osakilpailusta. Pisteitä hänellä on koossa 76. Tervakosken UA:n Tuomas Välilällä ja Alavuden UA:n Riku Raiskilla on pisteitä kymmenen vähemmän ja ne ovat tulleet neljästä osakilpailusta.

Kuka tahansa näistä kolmesta voittaa yleiskilpailun, on hän mestari. Se on siinä suhteessa melko selvää. Joka tapauksessa kärkikolmikko vie mitalit. Värit vain eivät ole jaettu.

– Aloitimme Miehikkälässä aivan liian varovasti tauolle saakka. Nelosella yritettiin tosissaan ja noustiinkin taistelemaan paremmista sijoituksista. Kisa vaan yksinkertaisesti loppui liian nopeasti. Nyt voi sanoa, että voitto meni jo ykköspätkällä. Teimme homman vaikeammaksi itsellemme. Lapulla pitää hakea voittoa, päätti sarjaykkösenä lähtevä Koskinen.

Mutta tuleeko Pohjanmaa-rallissa, todella lujaa ajanut Laihian UA:n Tuomas Kamila sekoittamaan pakkaa?

Sarjapisteet

Lähtöluettelo

 Petri Koskinen lähtee piikkipaikalta Lapualle. (Kuva Marko Kyöstilä)

 Tuomas Välilä taistelee kahden pohjalaasen kanssa mestaruudesta (kuva Asko Saarinen)

  

Riku Raiski on kolmas mestaruuskandidaatti. (kuva Marko Kyöstilä)

 

B-junnut kahden kauppa

B-junioreissa Laukaan MM:n Jaakko Tulla (70) johtaa Lopen UA:n Esa Hutria 15 pisteellä, joten pelkkä maaliin ajaminen riittää hänelle mestaruuteen. Mutta, kun kyse on motorsportista, mestaruutta ei voi jakaa teorian mukaan ja niinpä Hutrilla on Tullan keskeytys lähes ainoa mahdollisuus ottaa mestaruus.

– Lapualle lähdetään taas ajamaan omaa ajoa. Toivottavasti päästään maaliin, vannoi Tulla taktiikkansa puolesta.

Hutrillekaan eivät nykyiset pisteet välttämättä riitä hopeaan, vaan hänenkin on saatavana pisteitä pysyäkseen mitaleilla, sillä Hämeenkyrön UA:n Mika Kaapu ja Rauman UA:n Jussi Nordberg ovat vain 10 pisteen päässä.

Sarjapisteet

Lähtöluettelo

 

  Jaakko Tulla on vahva mestariehdokas. (Kuva Asko Saarinen)

 Esa Hutri voi nousta onnistuessaan Tullan epäonnen avulla nousta mestariksi. (Kuva Marko Kyöstilä)

Ralli-info luettelona

Lapua Ralli,Lapuan UA, la 14.10.2017

Kilpailukeskus: Ala-Talkkari Areena, Hirvijärventie 16, 62100 Lapua

Lähtö: klo 11.01, kilpailukeskus

Tauko: n. klo 12.50 kilpailukeskus

Maali n. klo 17.00 kilpailukeskus

 

Rallipaketti 15€ tulee hyvissä ajoin myyntiin klo 7 alkaen.

Rallipaketti sisältää mm. reittikartan sekä yhden henkilön vapaa pääsyn kaikille erikoiskokeille.

Erikoiskoekohtaiset liput 10€.

Shell TamppariVasunmäentie 10, Lapua

Neste LapuaKustaa Tiituntie 6, Lapua

ABC Lapua, Latojantie 9, Lapua

ST1 NurmoKaarretie 3, Hyllykallio

Neste MäyrySeinäjoentie 10, Mäyry (Kuortane)

 

Tulokset ja onlinepalvelut: www.tenab.net

 

Seuraa myös

www.f-rallisarja.fi

 

ja facebookista

F-rallisarja

Lapua ralli


Takaisin uutisiin