F-Rallisarja

Uutiset

Mestari vaihtuu


28.12.2016

Kahden edellisen vuoden mestari Lopen UA:n Tero Salminen ei lähde puolustamaan mestaruuttaan, joten valtaistuin on vapaana. Salminen on ajanut sarjaa putkeen vuodesta 2007 lähtien, joten nyt oli paussin aina. – Minulla on ensi vuodeksi vähän muita suunnitelmia. Olen mm. mukana Rallybaronin uudessa projektissa pitämässä huolta tallin Hyundai R5:sta, jutteli Salminen.

Salminen pitää tulevan kauden sarjan osakilpailuja haastavina. – Nyt on uusia kisoja sekä vähän ajettuja kisoja. Pakka menee varmasti sekaisin. Olisin varmasti ollut mukana, jos ei olisi ollut näitä uusia kuvioita, arveli Salminen.

 

Kausi 2017

Melkoinen kattaus on tarjolla vuoden F-rallisarjalaisille. On täysin uutta (avauskisa Liminka ja kesäkauden avaus Toivakka) sekä vähän ajetut Kitee ja Hamina. Lisäksi on harvakseen vierailtu Lapua ja tuttu Heinola.

F-rallisarjaa on arvosteltu siitä, että osakilpailut sijoittuvat eteläpainotteisesti, nyt mennään Suomea ristiin rastiin. Toivottavasti tämä sopii varsin monelle.

Talven osakilpailut pitäisi olla nyt sellaisilla paikkakunnilla, missä riittää lunta ja tiet ovat jäässä.

 

Avauskisa Neste Revonlahti Ralli

F-rallisarjan avauskilpailu on siis Limingassa. Siellä luvataan vuoden jälkeen mukavaa pakkassäätä, joten tiepohjat ovat mukavasti jäässä. Luntakin on jonkin verran. Kisassa AKK:n turvatarkkailijana on Markus Silfvast.

– En kyllä sanoisi Limingan reittiä kärrypoluksi. Siellä on pääosin hyvää isompaa tietä, toki joukkoon mahtuu muutama lyhyt pienen tien osuus. Järjestäjä on pyrkinyt tekemään myös pienen tien osuuksille mahdollisimman hyvät pohjat, joten niistä ei tule ongelmia. Limingassa on myös talviset olosuhteet ja katsoo ennusteita niin pakkaskelejä riittää, jutteli Silfvast.

Rallin lajiryhmän puheenjohtajana jatkava Silfvast kannustaa mukaan niin pohjoisen kuin etelän miehiä mukaan. – Nyt on tarjolla kisoja joka puolelta Suomea, toivottavasti Pohjoisen pojat lähtevät nyt mukaan. Myös etelän pojilla on mahdollisuus säästää rengaskuluissa. Kun säästää pari rengasta, sillä kyllä matkustaa pidemmällekin, päätti Silfvast.

 

Valtaistuin vapaana

 Markus Hellström on yksi ennakkosuosikeista.

 

Tero Salmisen jättämälle paikalle luulisi olevan yrittäjiä. Vielä tällä hetkellä ilmoittautuneita on vähän, mutta jo tässä joukossa on erittäin mielenkiintoisia nimiä. Vaikka tämän vuoden kakkosen Riihimäen UA:n Petteri Salmisen nimeä ei listassa näy, lähtee hän parantamaan sijoitustaan. Sehän tietäisi sitten mestaruutta.

– Yksi keskeytys pudotti viime vuonna minut mestaruustaistelusta, kun Tero ajoi niin hienon kauden. Nyt auto on parempi kuin kertaakaan viime vuonna. Tavoite on tietenkin kristallin kirkas, mestaruus, jutteli turenkilainen.

Myös viime vuoden kolmonen Salon UA:n Markus Hellström mukana.

– Nyt olen valmiimpi menestymään kuin menneellä kaudella. Varsinkin Ukin voitto toi itseluottamusta roppakaupalla, Hellström sanaili.

Volvo-kaksikon haastaa myös hallitseva vetomies Keski-Karjalan UA:n Vesa Hirvonen.

– Sarja on kiinnostanut jo aiemminkin, mutta nyt siihen avautui mahdollisuus. Kotikisakin oli yksi houkutin, tunnusti Hirvonen.

Listasta löytyy myös tänä vuonna hyvin menestyneen Rantasalmen UA:n Antti Hakulisen nimi, sekä A-junnujen tämän vuoden kolmonen Lempäälän UA:n Kari Mäkinen ja tietenkin värikäs Joni Hiipakka.

 

Senioreissa kovia nimiä

 Juha Paavilainen on jälleen mukana.

 

Mister seniori Kari Kytölä ei ole vielä listalla, mutta lienee tulossa tavoittelemaan peräti kuudetta mestauuttaan. Mutta vuoden 2014 mestari EPUA:n Lasse Hirvijärvi on jo listalla. Paluun tekevät myös vuonna 2015 pari osakilpailua voittanut MHJ-RT:n Juha Paavilainen sekä Nilsiän UA:n Risto Föhr.

Ensimmäistä kertaa senioreihin osallistuu myös räväkkä Marko Mansikkamäki. Starletilla kilpaileva Mansikkamäki ajoi vuonna 2007 Cupin kakkoseksi.

 

Juniorit

A-junioreissa on mukaan ilmoittautunut jo yksi varsin vahva ennakkosuosikki. Tervakosken Tuomas Välilä voitti Astralla yhden osakilpailun B-junnuissa ja vauhti olisi riittänyt mainiosti myös A-junnuissa.

B-junnuissa on mukana mm. Juha-Mikael Hannula ja Jarkko Kohtaniemi.

Varsinkin Jarkon kartturi velipoika Joni on innoissaan paluusta sarjaan.

– Ajettiin Ollin (kanssa) monena vuonna sarjaa. Nyt paluun velipojan kanssa junnuihin tuntuu erityisen mukavalta. Pieni huoli on kuitenkin osanottajamäärässä. Ilmoittautuuko kaikki aivan lopputingassa? Me olemme kuitenkin innoissamme, kun ajetaan ympäri Suomen. Uskon, että se mikä menee matkoihin, säästyy rengaspuolen budjetissa, kehottaa Joni muitakin lähtemään mukaan.

Oma kalusto on kunnossa.

– Olemme päässeet Jarkon kanssa ajamaan testejä, silloin kun täällä etelässä oli talvi. Ajettiin silloin valossa, valoilla ja ojassa, naureskeli Jonttu.

 Ojassa. Jarkko ja Joni Kohtaniemi ovat ajaneet valossa, valollla ja ojassa. Seuraa veljesten taivalta facebookissa Kohtalonveljet.

 

Ensimmäinen kisa on siis jo lauantaina 14.1. Sinne ilmoittautuminen pitää suorittaa jo ti 3.1. klo 21.00 mennessä. Muista ilmoittautua myös sarjaan, jotta saat pisteet mukaasi. Jälkikäteen ei voi pisteitä kerryttää.


Takaisin uutisiin