F-Rallisarja

Uutiset

Mestaruus yllätti Toni Luukon


17.12.2018

Toni Luukko - Marko Mäkelä vauhdissa Kiteen vaaramaisemissa. (kuva Marko Kyöstilä).

 

Teiskon UA:n Toni Luukko lähti kauteen 2018 varovaisin tavoittein. Loppujen lopuksi hän sijoittui junnuissa seitsemänneksi, mutta Tulokas Cupista heltisi mestaruus.

 

Tonin kausi alkoi tunnustelleen Kaavilla, missä Corsa-pilotti ajoi luokkansa yhdeksänneksi ja tulokkaiden neljänneksi. JMK-Rallissa rallissa Jämsässä matka katkesi tauon jälkeen tekniikan petettyä.

Sarjan paras kisa sattui Raision UA:n Kaasujalka-ralliin, missä 38-vuotias Luukko voitti pikkuluokan ja otti samalla tulokkaiden korkeimmat pisteet. Kiteellä Luukko oli pikkuluokan neljäs ja päätöskisassa Mynämäellä kuudes. Mutta mikä tärkeintä Luukko otti Kaasujalka-rallin tapaan kahdesta viimeistä kisasta tulokkaiden maksimipisteet vieden samalla Tulokas-tittelin.

– Kun ei mitään varsinaisia tavoitteita ollut täksi kaudeksi, niin Raision pikkuluokan voitto ja tietenkin Tulokas-Cupin mestaruus lämmittivät mieltä kovasti, nautiskeli Luukko.

 Kiteellä tuli myös komea lento pellolle... (kuva Timo Honkala).

 

Toni on jo pitkään ollut kiinnostunut moottoriurheilusta, ja yleensä kaikista moottorilla toimivista laitteista ja niiden ropailusta. – Haaveena on ollut jo pitkään ajaa rallia.

– Eiköhän se ollut viimeinen niitti hypätä lajin pariin kun pari vuotta sitten ostin rallisprintauton, Corsan, josta "pienillä" muutoksilla olen rakentanut F-ryhmän ralliauton, jutteli Toni.

Rallin puolella Luukko siirtyi, kun kiinnosti sprinttiä enemmän.

– Kun haluttiin ”mittaria” omasta vauhdista valittiin sarjaksi F-rallisarja, koska tämän sarja osoittautui haasteellisimmaksi ja samalla mielenkiintoisimmaksi.

Toni viihtyy F-rallisarjan mukavassa porukassa. Kaikissa kisoissa on ollut rento meininki.

– Tukkaa nostattavia tilanteitakin kaudelle riitti. Kaasujalka-rallissa oli luokkavoitto lipsahtaa viime metreillä ja Kiteellä poistuttiin melkoisella loikalla ja jouduttiin kiertämään lato.

 Länsirannikon Rantarallissa Luukko oli peltohommissa... (Kuva Asko Saarinen).

 

Ensi vuoden tavoitteet ovat jälleen maltilliset.

– Toivottavasti saa paljon hyviä EK-kilometrejä ja tulos junnuissa paranisi tästä kaudesta. Samalla toivon, että mahdollisimman moni tämän kauden kisailijoista lähtee mukaan. Haastetaan nyt samalla kaikki muutkin mukaan, joilla on sopiva kalusto F-ryhmään.

 Mutta, kun kauden pisteet laskettiin yhteen juhlivat Toni ja Marko Tulokas-Cupin mestaruutta. (Kuva Marko Kyöstilä).

 

Menossa mukana:

Toni Luukon menoa vauhdittavat Kolarikorjaamo Raimo Mattila, Tmi Toni Luukko, Mainos Aho Oy, Geomachine Oy sekä Tehokuljetus Virta Oy.

– Lisääkin mahtuu mukaan, joten ottakaa yhteyttä.


Takaisin uutisiin