F-Rallisarja

Uutiset

Nevälle vaikean päivän päätteeksi luokkavoitto ja yleiskilpailun kolmas sija Koillis-Savo Rallissa


24.08.2020

Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki starttasivat F-Rallisarjan kolmanteen osakilpailuun Tuusniemellä puolen vuoden kilpailutauon jälkeen. Vaikean päivän päätteeksi kaksikko sijoittui kuitenkin hienosti yleiskilpailun kolmannelle sijalle ja oman luokkansa piikkipaikalle.

 

Kuusi erikoiskoetta ja reilusti yli 100 erikoiskoekilometriä käsittänyt Koillis-Savo Ralli sujui sarjajohtaja Joonas Lindroosin ja Ville Hanhisuannon komennossa ja he olivatkin maalissa lähes kaksi minuuttia nopeampia kuin kolmanneksi sijoittunut Nevä.

- Tiet ovat aivan järkyttävän nopeita eivätkä ne sovi pikkuluokan autolle ollenkaan, Nevä kertasi kilpailun tauolla kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

 

Kisan neljännen erikoiskokeen jälkeen Nevä oli vielä sijalla seitsemän. Viidennen erikoiskokeen jälkeen alkoi nousu tuloslistalla, kun kanssakilpailijoilla oli epäonnea matkassa ja Nevä lisäsi vauhtiaan.

- Harmitti toki samassa luokassa ajaneen Toni Jalavan puolesta, jonka kanssa meillä oli hyvä kamppailu menossa. Valitettavasti hänellä petti vetoakseli toiseksi viimeisen erikoiskokeen päätteeksi. Muillakin siinä oli vähän ongelmia ja tuli keskeytyksiä, joka nosti meidät iskuetäisyydelle kolmannesta sijasta.

 

Viimeiselle erikoiskokeelle Nevä lähti viisi sekuntia kolmantena ajanutta Markus Hellströmiä perässä. Tasainen ajo viimeisellä pikataipaleella nosti Toyota Corolla GT:tä käskyttävän parivaljakon kolmanneksi Hanhisuannon ja Lindroosin jälkeen.

- Tyytyväinen pitää olla tulokseen, kun pisteitä piti saada ja niitä saatiin jopa yllättävän paljon mukaan täältä. Viimeisellä erikoiskokeella mielessä oli vain, että pakko pysyä tiellä ja saada pisteet kotiin, joten en ottanut mitään suurempia riskejä.

 

Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Nevälle erittäin tutuilla Mynämäen seudun teillä Rantarallin merkeissä. Kokonaistilanteessa Nevä löytyy tällä hetkellä neljänneltä sijalta 34 pistettä johtavaa Lindroosia perässä. Pistelaskussa otetaan huomioon kolme parasta tulosta neljästä ja viimeisessä kilpailussa tarjolla olevat 1,5-kertaiset pisteet tarkoittavat sitä, että Nevä on todellisuudessa ainoa, jolla on tällä hetkellä mahdollisuudet kiilata mestaruuteen ohi sarjajohtaja Lindroosin,

- Hienoa päästä tutuille teille viimeiseen kisaan. Varmasti tullaan antamaan kaikkemme mutta järkikin täytyy pitää päässä, kun meillä on jo yksi nollakisa alla. Käydään ajamassa vielä ainakin yksi testikisa välissä, kun kotiseudulla ajetaan muutaman viikon päästä Länsirannikon Ralli. Koetetaan siellä saada kaikki kohdalleen viimeistä sarjakilpailua varten.

 

F-Rallisarjan pistelaskussa otetaan kauden päätteeksi huomioon neljästä kilpailusta kolmen parhaan yhteenlaskettu tulos. Viimeinen osakilpailu ajetaan Mynämäellä lauantaina 3.10.

 

Koillis-Savo Rallin tulokset:
http://ajaksi.online/ralliajaksi/index.html

 

Pistetilanne 3/4 osakilpailun jäljeen:

1. Joonas Lindroos 90p
2. Jaakko Ollikkala 67p
3. Markus Hellström 62p
4. Samuli Nevä 56p

 

Seuraa Samulia verkossa:
http://www.rallyteampaimio.com/cms/
https://www.facebook.com/samulinevaofficial
https://www.instagram.com/rally_team_paimio/

 

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus 

Kuva: Jari Nurminen / Rallyphotos Finland


Takaisin uutisiin