F-Rallisarja

Uutiset

Päijänteen ympäri ja piipahdus Pohjanmaalle -Säännöt kaudelle 2019 julkaistu!


06.11.2018

F-rallisarja jatkaa kaudelle 2019 pienin viilauksin. Viime vuoden suurten muutosten jälkeen toteutettiin kaudelle 2019 vai pieniä tarkennuksia ja muutoksia.

 

Luokkajaot pysyvät samoina kuin tänä vuonnakin olivat.  Cup-mestaruuksista taistellaan yleisessä, junioreissa sekä senioreissa ns. pimeissä luokissa sekä nuottiluokissa kaksi- ja nelivetoluokissa. Sen lisäksi Tulokas- ja Original-Cupeissa. Ensi vuonna Tulokas-Cupiin pääsevät kilpailijat, jotka ovat saavuttaneet maksimissaan 10 nousupistettä. Original-Cupissa ajetaan 8-venttiilisillä kaasutinmoottorisilla ajokeilla (yleinen, juniorit ja seniorit).

 

Osakilpailut

Kautta 2019 voisi hyvin kuvailla ”Päijänteen ympäri ja piipahdus Pohjanmaalle”. Kausi alkaa Hankasalmelta, missä ajetaan ensi kertaa F-Cupia/F-rallisarjaa. Hankasalmen UA:n järjestämä Revontuliralli ajetaan 2.2. Kolme viikkoa myöhemmin on vuorossa toinen ensikertalainen Tullan UA, joka järjestää Kuhmoisten Sora Rallin 23.2. Kuhmoisissa. Sorakausi aloitetaan sitten Toivakasta 8.6. Toivakan AUK järjestää Toivakkarallin neljännen kerran, viimeksi vuonna 2017 se keräsi peräti 200 osanottajaa. Toivakan jälkeen sarja jatkuu vasta 21.9. Heinolassa. Heinolan UA järjestää jälleen kerran Jari-Pekka rallin, joka on kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Kausi päätetään 5.10 Laihialla, missä ajetaan Laihian UA.n järjestämä nimikkoralli.

 

Pistelasku ja lähtöjärjestys

Pistelaskussa mennään pitkälti tämän vuoden kaavan mukaan. Loppupisteisiin huomioidaan edelleen neljän parhaan osakilpailun suoritukset. Tulokas-Cupin pisteet lasketaan luokkapisteiden mukaisesti. Nuottiluokissa päätösosakilpailussa jaetaan 1,5 kertaiset pisteet yleiskilpailun osalta.

Lähtöjärjestys on osittain kiertävä. Avaus- ja neljännessä osakilpailussa lähtöjärjestys on yleinen, F2WD nuotti, F4WD nuotti, seniorit ja juniorit. Toisessa sekä päätösosakilpailu F2WD nuotti, F4WD nuotti, yleinen, seniorit ja juniorit. Kolmannessa osakilpailussa järjestys on F4WD nuotti, yleinen, F2WD nuotti, seniorit ja juniorit.

Osanottomaksu kaikkiin luokkiin on 350€, josta palkintorahastoon menee 200€. Palkintorahastosta jaetaan kauden päätteeksi voittajille 40%, kakkosille 25%, kolmosille 20%, nelosille 10% ja viitosille 5%.

Ilmoittautuminen sarjaan Kitissä on alkanut.

 

Säännöt tästä.

 

F-rallisarja on mukana Hanaa-Expossa 1.12.2018, missä jaetaan myös tämän vuoden palkinnot.


Takaisin uutisiin