F-Rallisarja

Uutiset

Petri Koskinen A-junnujen kärkipaikalta Kaakkoisralliin


06.09.2017

Laihian UA:n Petri Koskinen nousi F-Rallisarjan A-junnujen kärkeen ajamalla yleiskisan kolmanneksi ja luokkakakkoseksi. Koskisella on pisteitä koossa 64. Koskinen on kärkikuusikossa ainoa, jolla on pisteitä kaikistä neljästä osakilpailusta. Toisena Alavuden UA:n Riku Raiski, joka menetti piikkipaikan Toivakan keskeytyksen myötä. Tervakosken UA:n Tuomas Välilälle sattui keskeytys jo Heinolaan, mutta palasi Toivakan kakkossijan ja luokkavoiton myötä mestaruustaisteluun. Raiskilla pisteitä 54 ja Välilällä neljä vähemmän.

 

Limingassa voittanut MHJ-RT:n ranualaisvahvistus Ville Hanhisuannolla ja Lahden UA:n Kimmo Rostedtilla osuivat keskeytykset myös Toivakkaan. Toki Hanhisuanto sai Heinolasta vain pisteen. Pisteitä heillä kummallakin 35. Viime vuoden B-junnumestari nykyään Hanhisuannon tapaan MHJ:tä Marko Haapasaari pääsi Toivakassa hyvään iskuun voittaen siellä yleiskilpailun. Haapsaarella on kaksi pistettä vähemmän kuin edellisellä kaksikolla.

 

Voitot kauden kisoissa ovat Hanhisuannolle ja Haapsaarelle yksi voitto ja Raiskille kaksi voittoa eli Raiski voitti siis Heinolassa ja Kiteellä.

Limingassa Hanhisuannon jälkeen kakkoseksi ajoi Välilä ennen Raiskia. Heinolassa Raiskin jälkeen kakkoseksi kipusi Laukaan MM:n Tomi Hämäläinen ja kolmanneksi Koskinen. Talvikauden päätöskisassa Kiteellä Koskinen oli kakkonen ja Välilä kolmas Raiskin voittaessa. Sorakauden avauksen Toivakassa vei Haapsaari ennen Välilää ja Koskista. Yhteensä kuusi kilpailijaa on vieraillut podiumilla neljässä osakisassa.

 

 

Vaikka kaikki yleiskilpailuvoitot ovat ajettu ison luokan autoilla, kuitenkin Koskinen (VW Golf) ja Välilä (Astra) ovat taistelemassa mestaruudesta Raiskin BMW 325i:tä, Hanhisuannon ja Haapsaaren BMW M3:sta ja Rostetdin Volvoa vastaan.

Pikkuluokassa Toomas Palmi siirtyi nelivetoisen puikkoihin, niin Lappajärven UA:n Sami Jokinen jäi Corollansa yksin.

 

Koskinen on ajanut kaikki kisat todella tasaisesti, hän pystyi koviin suorituksiin alkukaudesta, vaikka käyntihäiriöt kiusasivat. Koskisen tähtihetki osui Toivakan kisan ajettuun SuperStageen, jonka hän voitti yleisen luokan kärkikuljettajista huolimatta.

Raiski näytti jo viime vuonna vauhtiaan ajamalla Starletilla ja Corolla pohja-aikoja. Nyt kun kalusto vaihtui Bemariin, niin varsinkin talven kaksi viimeistä osakisaa sujui kuin tanssi.

 

Välilä puolestaan aloitti hienosti. Heinolassa tuli harmittava keskeytys tekniikkavikaan heti avauspätkällä. Vaikeaa oli Toivakassakin, kun jarrut hävisivät päätöspätkän alkaessa.

Tästä kolmikosta siis Raiski ja Välilä saavat siis pisteet hyväkseen kummastakin jäljellä olevasta osakilpailusta (KaakkoisRalli ja Lapua).

 

Ja kyllähän sitä vielä Hanhisuannolla, Rostedtilla ja Haapsaarella on vielä mahdollisuutensa, mutta he tarvitsevat kyllä ”apujakin” kärkikolmikolta. Haapsaarellehan KaakkoisRalli on maantieteellisesti lähes kotikisa, mutta ei katso tuntevansa teitä, joten sitten mennään A-junnuissa melko tasaisesti samalta lähtötasolta.

 

Pistetilanne: http://www.f-rallisarja.fi/tiedostopankki/93/pisteet-toivakka-A.pdf

 

Lähtöluettelo: http://www.ajaksi.fi/docs/Hamina17/osallistujat.pdf

 

Kuvat:

N:o 71 Riku Raiski

N:o 72 Petri Koskinen

N:o 73 Ville Hanhisuanto

N:o 74 Kimmo Rostedt

N:o 75 Tuomas Välilä

N:o 80 Marko Haapsaari

(kuvat Marko Kyöstilä)

 

Ralli-info luettelona

29. KaakkoisRalli, Haminan Seudun ja Kotkan UA, la 9.9.2017

Kilpailukeskus: Harjun Oppimiskeskus, Tallintie 66, 49980 RAVIJOKI

Lähtö: klo 11.01, kilpailukeskus

Tauko: n. klo 12.55 kilpailukeskus

Maali n. klo 16.00 kilpailukeskus

 

Katsojaopas 15€ tulee myyntiin klo 9 alkaen (varatkaa käteistä) seuraavasti:

Ravintola SusihukkanenMuurikkalantie 1, Miehikkälä

K-Rauta Hallikainen, Virojoentie 17, Virojoki

Itäväylän Bensis, Helsingintie 1, Hamina

Neste HuttunenSuurniitynkatu 1, Kotka

 

Tulokset ja onlinepalvelut: www.ajaksi.fi

 

Seuraa myös

www.f-rallisarja.fi

 

ja facebookista

F-rallisarja

Kaakkoisralli


Takaisin uutisiin