F-Rallisarja

Uutiset

Rantarallin varsinainen herkkupala – Lindroos vs. Nevä


02.10.2020

Joonas Lindroos vei Tuusniemelläkin korkeimmat pisteet. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

F-rallisarjan viimeinen osakilpailu Kasitien Katsastus XLIV Rantaralli ajetaan lauantaina 3.10. Mynämäellä. Naantalin Seudun UA:n järjestämä Rantaralli ajetaan jo 44.kertaa. Jaossa on vielä viisi mestaruutta, sekä iso nippu himmeimpiä mitaleita.

 

Rallissa ajetaan kuusi (6) erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy n. 70. Kilpailu alkaa lauantaina 3.10. klo 10.01 Mynämäen lukion pihalta ja päättyy samaan paikkaan klo 16 jälkeen iltapäivällä. Nuotit valmistellaan perjantaina 2.10.

 

Nuottiluokan kaksintaistelu Lindroos vs. Nevä

Joonas Lindroos on hallinnut nuottiluokkaa mielin määrin. Jämsäläinen on kerännyt kaikista kolmesta osakilpailusta korkeimmat pisteet, mutta silti viimeiseen osakilpailuun jää jännitettävää. Kun nuottiluokissa päätösosakilpailusta jaetaan 1,5-kertaiset pisteet, nousi Samuli Nevä Lindroosin ainoaksi uhkaajaksi.

 

Lindroos on jo varmistanut hopean, mutta se tuskin moninkertaista Suomen mestaria tyydyttää. Nevä puolestaan on ollut kaksi kertaa Cupin kakkonen ja aikoo varmasti haastaa Lindroosin ja tavoittelee tosissaan ensimmäistä mestaruutta.

 

Joonas Lindroosin mietteet

 

Samuli Nevän mietteet

 

Kasvokuvat: Jussi Hannula

 

Nevän pitää ajaa kisassa vähintään yleiskilpailun kolmanneksi ja voittaa luokkansa, jotta hän haastaisi Lindroosiin. Tuo sijoituskin riittää vain, jos Lindroos ei lisää pistesaldoaan. Vaihtoehtoja on monia. Jos Nevä voittaa yleiskilpailun, pitää Lindroosin olla yleiskilpailun kakkonen.

 

Mitalisauma on edelleenkin myös Lindrooosin ja Nevän lisäksi Jaakko Ollikkalalla, Markus Hellströmillä, Jari Koskella, Toni Jalavalla, Mika Rantasalolla. Ja vieläpä mm. Ilmo Lariolla ja Anssi Valkosella, jos sijoituksen heittävät hurlumheitä oikein tosissaan.

 

Sarjatilanne

 

 

Karjalaisen johdolla päätöskisaan

 

 Pekka Karjalainen tarrasi kiinni piikkipaikkaan Tuusniemellä. (Kuva Asko Saarinen)

 

Kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Juha Koljonen jätti edellisen kilpailun työkiireiden takia väliin. Nyt hän joutuu tosissaan ajamaan voitosta. Kolmannen osakilpailun voittanut Pekka Karjalainen nousi piikkipaikalle. Koljonen ei voi antaa Karjalaisen voittaa, sillä siinä tapauksessa kakkossija ei riitä mestaruuteen.

Pronssi ojennetaan Timo Partaselle.

Sarjatilanne

http://www.f-rallisarja.fi/tiedostopankki/231/Sarjapisteet_2020_nuotti_4WD.pdf

 

Lue tästä ralli-info

 


Takaisin uutisiin