F-Rallisarja

Uutiset

Rostedt jyllää Jylliksellä


21.01.2020
Rostedt jyllää Jylliksellä

Kimmo Rostedt on lahtelainen 36-vuotias yrittäjä jonka toimiala liittyy tietysti kulkuneuvoihin, tarkemmin raskaskoneisiin.

-Autot ja autourheilu on kiinnostanut jostain syystä aina, tuumailee Kimmo.

 

Sinällään se ei ehkä ole kuitenkaan ole yllätys, onhan mies nuoruusvuosinaan nähty Lahden lähiseuduilla, silloisilla kotikulmilla Hämeenkoskella sorateitä suihkimassa muiden seutukunnan rämäpäiden kanssa, eikä tilanteiltakaan tiettävästi aina vältytty.

 

Nykyisin Kimmo ajelee ”perhemallin” Volvo 240:llä, eli malli on valtavirrasta poikkeavasti neliovinen ”Jyllis”. Autoa on kehitetty kovasti vuosien aikana ja pajalla on vietetty paljon aikaa autoa rakentaen, moottorin osia myöden työstöt tehdään pitkälti itse ja monenmoisissa remonteissa on kilpakumppaneitakin jeesailtu kun on pyydetty.

 

Jo toistakymmentä vuotta sitten mies nähtiin Toyota Starletin ohjaimissa, joten rallikalustossakin on siirrytty sinne raskaampaan osastoon. Kartturin paikallakin herraa on vuosien saatossa nähty, mutta vieraita eivät ole huoltomiehen hommat rallissa tai jokkiksessakaan. Syksylle on mies lupautunut reittitiimiin mukaan oman seuran rallia tekemään ja opiskelemaan sitäkin puolta.

 

F-Rallisarjaa useamman vuoden kierrettyään on Lahden UA:n kaksikko Kimmo Rostedt – Antti Kemmo hiljalleen opetellut nuottirallin metkuja ja sen osaamisessa on tarkoitus parantaa edelleen.

 

Tähänastisia saavutuksia mies ei sen isommin lähde erittelemään, mutta esimerkkinä hienosta kokemuksesta nousee esiin vuoden 2019 Vetomies-kisaan osallistuminen ja suuren yleisön edessä ajaminen.

-Parhaat saavutukset ovat toivottavasti vielä tulossa, mutta yksittäisten kohokohtien sekaan olisi kiva saada kokonainen kausi onnistumaan. Koitetaan nuottipuolta edelleen kehittää ja joistakin kisoista vähän tulosttakin, siinä tavoitteet sinällään.

 

-F-Rallisarjaan lähteminen oli itsestäänselvyys. Sarjassa on kilpailijoiden kesken hyvä henki, kisoissa on aina hauskaa ja samalla näkee tuttuja ympäri Suomen. Autot ovat nopeita ja hienoja, itselle ei oikein löydy vaihtoehtoa muista sarjoista.

 

Ajotuntumaa Rostedt kävi jo hakemassa Rantasalmen sprintistä ja niitä oli kauden suunnitelmissa tarkoitus ajaa useampiakin, esimerkiksi kotikisana ajettava Top Building SM-Rallisprint.

 

-Turaamista voitte seurata facebookissa https://www.facebook.com/Rostedt-racing-171643646213541/ 

päättää Volvo-mies lopuksi.

 

Menossa mukana: 

Nisulan Maansiirto, ML-Puhdistuspalvelu, Päijät-Hämeen AD-Autohuolto,

Kuljetus Risto Salomaa, Kuljetus Lari Liikonen, Kosken Kiinteistö & Rakennus,

Stonetrans, Ajopojat, Lahden MP-Service, Vääksyn Katsastuspalvelu,

Maansiirto J.Salminen, TT-Teippi, Päijät-Hämeen Kiinteistörappaus, Redsven Service


Takaisin uutisiin