F-Rallisarja

Uutiset

Ruottunen ja Kopalainen kisaavat A-junnujen mestaruudesta


30.08.2016

Viime vuoden B-juniorien kakkonen Lempäälän UA:n Jonni Ruottunen ja kolmonen Hämeenkyrön Aleksi Kopalainen ovat kirkastamassa viime vuoden saavutuksiaan A-junioreissa. Ruottunen johtaa kisaa 101 pisteellä Kopalaisen 98 pistettä vastaan. Ruottunen voi maksimissaan kerätä vielä 40 pistettä, kun taas Kopalaiselle mahtuisi peräti 45 pistettä.

 

Kopalainen vaihtoi juuri ennen sarjan alkua Toyota Startelista Honda Civiciin. Tulokset olivat heti varsin mainioita. Kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta tuli luokkavoitot ja yleiskilpailun kakkossijat. Jämsästä sitten tuli luokkavoiton lisäksi myös yleiskilpailuvoitto. Kopalainen lähti sarjajohtajana Uuteenkaupunkiin. Siellä ei sitten mennyt aivan kuin Strömsössä. Päätöspätkällä kakkossija vaihtui viitossijaan kaadon aiheuttaman ajan menetyksen takia. Ilman kaatoa Kopalainen johtaisi kahdeksalla pisteellä.

Ruottunen on kärsinyt tekniikka- tai pito-ongelmista koko kauden, silti mies on taistellut neljä luokkavoittoa ja yhden yleiskilpailuvoiton. Loppukaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen, kumpi pirkanmaalainen on A-junnujen mestari vuonna 2016?

Kolmantena sarjassa on Hausjärven UA:n Joonas Rantanen (BMW 325i) 67 pisteellä ennen Lahden UA:n Rauno Palvasta (Toyota Starlet) 59 ja Lempäälän UA:n Kari Mäkistä (VW Golf) 52 pistettä. Jami Halonen ja Aleksi Korhonen eivät osallistu BR-ralliin, mutta kahdeksantena oleva Lahden UA:n Kimmo Rostedt (Volvo 240) on mukana. Rostedtilla on koossa 43 pistettä. 

 

Jonni Ruottunen

 

Haastajat

Laukaan MM:n Jari Pentti on ajanut muutaman pohja-ajan ja johtanut osakilpailua, mutta pisteitä ei ole koossa yhtään! Pysyykö Jari nyt tiellä ja Kadetti nipussa? Kuka muistaa, kun Ville Lehtojoki voitti vuonna 2013 Ukissa B-juniorit. Siellä hän kukisti Joni Hiipakan 16,8 sekunnilla ja olisi ollut yleiskilpailussa kuudes häviten tasan kymmenen sekuntia kolmanneksi sijoittuneelle Kimmo Juhannusvuorelle. Toiset muistavat varmaan paremmin hänet seuraavasta osakilpailussa Urjalasta. Siellä täräytti näyttävästi ulos B-juniorien kärkipaikalta nelospätkällä. https://www.youtube.com/watch?v=Qo6DNSfXIxo

Toivottavasti nähdään Ville kärkikahinoissa.

 

Kuvat: Aleksi Kopalaiselta karkasi kaadon myötä yksitoista tärkeää pistettä (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Jonni Ruottunen miettii, miten korjata tauolla hajonnut ohjaustehostin?

 

Tietopaketti

 

Black Rocket ralli, Tervakosken UA, 3.9.2016

Kilpailukeskus: Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

Lähtö: klo 10.01, Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

Maali: n. klo 17.10, Puuhamaa (Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski)

 

Rallipaketit: 10 euroa, sis. pääsylipun jokaiselle erikoiskokeelle, reittikartan, rallilehden, rallitarran

Myynti alkaen klo 8.00

Lounaskahvila Tervamiilu, Maunontie 2, 12400 TERVAKOSKI

Shell Loppi Jokiniemi, Lopen kantatie 214, 12640 JOKINIEMI

ST1 Renko, Topenontie 8, 14300 RENKO

 

Tulospalvelu: www.mut-palvelu.fi

 

www.blackrocketralli.com


Takaisin uutisiin