F-Rallisarja

Uutiset

Sami Sarjula äffäläisellä KaakkoisRalliin – ”Haave toteutuu!”


06.09.2017

 

Tulevana lauantaina ajetaan F-rallisarjan viides osakilpailu Miehikkälän maineikkailla teillä KaakkoisRalli 40 v. –juhlakisan merkeissä. Yleisen puolella pikkuluokassa on mielenkiintoinen nimi nähtävillä lähtölistassa, kun Sami Sarjula osallistuu yhdessä kartanlukijansa Janne Laineen kanssa kisaan. Ykköskuskina toimivan Sarjulan lähtökohdat kisaan ovat kuitenkin vähän kaksijakoiset.

 

- Totta kai mahtava fiilis päästä ajamaan taas kisaa muutaman kuukauden tauon jälkeen, jolloin kurvailimme Kouvolan SM-rallissa luokkavoiton. Vähän kuitenkin kaksijakoiset tunnelmat tällä hetkellä, kun minulta poistettiin maanantaina viisaudenhammas niin tämä viikko ollaan tikit suussa ja syödään kaikenlaisia litkuja sekä soseita. Toivottavasti perjantaiyönä saisi jo sitten kunnolla nukuttua, jollei kisajännitys astu peliin, aina kuitenkin iloinen Sarjula kertoo.

 

Kaksikon autona toimii ennenkin ”äffän” puolella menestynyt Toyota Corolla GT FX. Testeissä tuli kuitenkin vielä vähän ylimääräistä ”jumppaa”, mutta kaikki on kunnossa, kun lähtölippu lauantaiaamuna heilahtaa.

 

- Jo useamman vuoden oli haaveena kokeilla joku päivä ajamista äffän puolella, jossa vauhdit tunnetusti kärjessä ovat kovia ja lähtölistat pursuaa kovia vetomiehiä. Heinäkuussa tuli sopivasti myyntiin jo vuosia Suomen rallipolkuja kiertänyt etuvetoinen Toyota, joka haettiin sitten kotitaliin. Auto on perushyvä äffäläinen reilun 200 hevosvoiman teholla ja suorakytkentälaatikolla.

 

- Olimme testaamassa autoa elokuussa Mäntyharjulla kovavauhtisella tiellä. Auto on tietysti huomattavasti aiempia tehokkaampi ja jarrupaikat alkuun oli vähän hukassa, vaikka muuten kyllä ensimmäiset kilometrit mentiin hymy korvissa. Autoon tuli kuitenkin päivän aikana ongelmia ja jouduimme keskeyttämään testit, jolloin hiipi harmitus takaraivoon, että jääkö KaakkoisRalli nyt väliin. Autolla aikanaan kisaillut ja sen myös päivittänyt Arto Mauno sai tehtäväkseen tutkia potilaan. Huomattiin, että mäntä oli ottanut kipeää, mutta varaosat löytyivät onneksi helposti ja auto saatiin kuntoon, eikä kisa jää väliin, Sami iloitsee.

 

Kovasta kilpailuvietistä tunnettu Sarjula lähtee kuitenkin maltillisin tavoittein kohti Kaakkois-Suomen vuoristoratateitä.

 

- Tavoitteena ykkösluokassa on ajaa ehjä kisa maaliin. Muiden vauhtia en aio liiemmin seurata alussa, vaan totutellaan autoon ja vauhtiin rauhassa sekä F-rallisarjan fiiliksiä jo seuraavaa kautta ajatellen, jolloin tarkoituksena olisi mahdollisesti kiertää koko sarja ajaen kokonaispisteistä tosissaan. Totta kai testikilometrien vähyys tekniikkarikon vuoksi sekä muutaman hampaanpoiston jäljiltä valvottu yö tuovat lisähaastetta lauantaille, mutta iloisella ilmeellä baanalle uudella kalustolla ja Kake Randelinin tyyliin – päivällä rakkaan harrastuksen parissa adrenaliinia kroppa täynnä ja illalla viihdyttämässä jo Suomen kansaa 22 vuoden kokemuksella. Tässä kohtaa jo iso kiitos yhteistyökumppaneille Pirelli, Driver Kotka, RengasOnnela, Netcredi, RSD Finland, ES Huoltoapu, Valokuvaaja Kari Kuitunen sekä SarjulaSport.

 

Teksti: Sami Sarjula tiedotus

 

Kuva: Kari Kuitunen


Takaisin uutisiin