F-Rallisarja

Uutiset

Samuli Nevä: Keli saattaa tuoda suuriakin yllätyksiä Jämsässä


26.02.2020

Samuli Nevä vauhdissa Jämsän teillä kaksi vuotta sitten. (Kuva: Loudlife Media / Toni Ruotsalainen)

 

Tammikuun loppupuolella peruttu JMK Ralli löysi F-Rallisarjan kalenterista uuden paikan ja se ajetaan tulevana lauantaina Jämsän huimilla, MM-rallistakin tutuilla, rallipoluilla. Paimion UA:ta edustava Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki lähtevät lähestulkoon kokonaan soralla ajettavaan kisaan mietteliäinä. 

 

- Tulee varmasti todella outo kisa, kokemustahan meillä ei vastaavanlaisissa olosuhteissa ajamisesta ole kuin vuoden 2014 Riihimäki-rallista, jolloin pakkasta oli -15 astetta ja tiet täysin soralla. Pitää toivoa, että lunta satelisi edes vähän jos se sitten jäädyttäisi tiepohjaa. Tuollainen keli saattaa tuoda suuriakin yllätyksiä. 

 

Avauskisassa Kangasniemellä kaksi viikkoa sitten Nevä teki paluun monen vuoden tauon jälkeen sarjaan ja ajoi toiseksi heti kisaa dominoineen Joonas Lindroosin jälkeen. Jämsään mies kuitenkin lähtee edelleen maltillisin odotuksin. 

 

- Ei tässä mihinkään hurraahuutoihin ole vielä ryhdytty vaikka Kangasniemi sujuikin yli odotusten. Siellä muutaman kovimman kilpakumppanin kisa meni jo alkumatkasta pipariksi, joten he tulevat varmasti nälkäisinä hakemaan kovia sijoituksia. 

 

Nevän kokemukset Jämsän teistä lyhyellä muistilla rajoittuvat vuoden 2018 vastaavaan kisaan ja silloin taival päättyi jo kolmannelle erikoiskokeelle. 

 

- Turhan paljon ei ole tosiaan kokemusta Jämsän tiestöstä karttunut. Osalla kuskeista on myös Neste Rally Finlandin yhteydessä ajettavasta Vetomies-kisasta tulleet kilometrit takataskussa, joka ajetaan paikoitellen samoilla teillä. Kyllä me joudutaan ihan tosissaan sijoituksista ajamaan. Vanhoista nuoteistakaan ei ole nyt mitään apua, kun olosuhteet ovat täysin erilaiset kuin pari vuotta takaperin. 

 

Ehdottomia tulostavotteita ei Nevä ole itselleen asettanut. Neljän erikoiskokeen ralliksi typistyneessä kisassa ei ole kuitenkaan mahdollisuutta antaa turhan paljon kilpakumppaneille alussa eteen. 

 

- Katsotaan taas kuinka lähtee mutta samalla tavalla kuin Kangasniemellä ei ole ensimmäisillä erikoiskokeilla varaa kyttäillä tai hakea ajofiilistä vaan sen on löydyttävä mahdollisimman pian. Jos nyt viiden sakkiinkin pääsee niin se on tässä porukassa jo kova suoritus, Nevä päättää, 

 

JMK Ralli starttaa klo 11:01, josta kilpailijat lähtevät suorittamaan neljän erikoiskokeen ja n. 50 erikoiskoekilometrin reittiä. Corolla GT suuntaa reitille numerolla 2. Maaliin kilpailijoita odotellaan n. klo 16:30 alkaen. 

 

TULOSPALVELU: http://ajaksi.online/ralliajaksi2/ 

 

SAMULI NEVÄ SOMESSA:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/samulinevaofficial/


Takaisin uutisiin