F-Rallisarja

Uutiset

Seniorien mestaruus kahden kauppa


06.09.2017

F-rallisarjan seniorien sarjassa MHJ-RT:n Juha Paavilainen ja täksi kaudeksi Pohjois-Hämeen UA:n edustajaksi Kari Kytölä ovat karanneet muilta ja ratkaisevat mestaruuden keskenään.

 

Kytölä hakee siis jo kuudetta mestaruuttaan ja Paavilainen ensimmäistä. Paavilainen on hieman niskan päällä, kun lähdetään KaakkoisRalliin Miehikkälään taistelemaan pisteistä.

 

 

Avauskilpailun Limingassa voitti Hyvinkään UA:ta edustava Ilmo Lario ennen Kytölää ja Paavilaista. Heinolassa puolestaan voittoon ylsi Kytölä ennen Paavilaista ja pitkän keskeytysputken päättänyttä Lasse Hirvijärveä. Talvikausi päättyi sitten komeassa talvisäässä itärajan tuntumassa Kiteellä. Siellä voiton vei Paavilainen. Hirvijärvi oli kakkonen ja Kytölä kolmas. Eli talvikaudella podiumilla vieraili vain neljä kuljettajaa. Pisteet talvikauden jälkeen oli Paavilaisen hyväksi 53-51.

 

Sorakausi avattiin kesäkuussa Toivakassa, missä Paavilainen otti kauden toisen voittonsa. Paavilainen oli voitostaan erittäin tyytyväinen. Hyvin valmistautunut Kytölä jäi kakkoseksi tiukan taistelun jälkeen. Uudenmaan AU:n Markku Tuoriniemi nousi uutena miehenä podiumille, joten kauden neljässä rallissa viisi miestä on kivunnut podiumille ja jokainen heistä on kilpaillut ”seniorikilpa-autolla” nimeltä BMW.

 

Pisteet ovat ennen KaakkoisRallia Paavilainen 72 ja Kytölä 68 pistettä. Sen verran kaukana he ovat muista, että tuskin sieltä kivutaan ohi.

 

 

Kuten jo mainittiin, Paavilainen oli erittäin tyytyväinen voittaessaan Toivakassa Kytölän. Paavilainen pitää KaakkoisRallia kotikisanaan ja uskoo, että pystyy kilpailemaan siellä jälleen voitosta. Voitto Miehikkälässä takaisi Paavilaiselle mestaruuden, joten ollaan suurien asioiden äärellä.

Kytölä on puolestaan kovissa liemissä keitetty ankara kilpailija, joka ei tuumaakaan periksi. Otetaanpa esimerkiksi KaakkoisRalli 2014. Ennen viimeistä 28,1t2 kilometrin mittaista päätöspätkää seniorien luokkaa johti Hirvijärvi 19,9 sekunnin erolla. Hurjien kirien mies Kytölä ajoi päätöspätkän kylmän rauhallisesti 23 sekuntia Lariota ja 28,7 sekuntia Hirvijärveä nopeammin, kuitaten voiton 8,8 sekunnin turvin.

Ei varmasti tule olemaan helppoa Paavilaiselle Kytölän lyöminen.

 

Paavilainen starttaa matkaan numerolla 20 ja Kytölä heti perään numerolla 21.

 

 

Väliluokassa (5) ajava Hausjärven Juha-Pekka Lehtonen (Opel Astra) on sarjassa kolmantena, mutta on jo 25 pisteen päässä Kytölästä. Lehtonen on kerännyt luokkansa korkeimmat pisteet avauskisasta Limingasta ja talvipäätöskisasta Kiteeltä. Heinolassa nopein oli Säkylän Kai Mäkelä (Corolla GT) ja Toivakassa Raision UA:n Jyrki Sorjasaari Fiat 131 Racingilla.

 

Pikkuluokassa Starlet-pilotit ovat vieneet kaikki luokkavoitot. Hämeenkyrön UA:n Marko Mansikkamäki vei kaksi ensimmäistä ja Lahden UA:n Pasi ”Pastori” Valkonen kaksi viimeisinä. Kokonaispisteissä Valkonen on seitsemäs ja Mansikkamäki kahdeksas.

 

Pistetilanne: http://www.f-rallisarja.fi/tiedostopankki/92/pisteet-toivakka-seniorit.pdf

 

Osallistujaluettelo: http://www.ajaksi.fi/docs/Hamina17/osallistujat.pdf

 

Kuvat:  

Juha Paavilainen (34)

Kari Kytölä (35)

Juha-Pekka Lehtonen (36) 

(kuvat Marko Kyöstilä)

 

Ralli-info luettelona

29. KaakkoisRalli, Haminan Seudun ja Kotkan UA, la 9.9.2017

Kilpailukeskus: Harjun Oppimiskeskus, Tallintie 66, 49980 RAVIJOKI

Lähtö: klo 11.01, kilpailukeskus

Tauko: n. klo 12.55 kilpailukeskus

Maali n. klo 16.00 kilpailukeskus

 

Katsojaopas 15€ tulee myyntiin klo 9 alkaen (varatkaa käteistä) seuraavasti:

Ravintola SusihukkanenMuurikkalantie 1, Miehikkälä

K-Rauta Hallikainen, Virojoentie 17, Virojoki

Itäväylän Bensis, Helsingintie 1, Hamina

Neste HuttunenSuurniitynkatu 1, Kotka

 

Tulokset ja onlinepalvelut: www.ajaksi.fi

 

Seuraa myös

www.f-rallisarja.fi

 

ja facebookista

F-rallisarja

Kaakkoisralli


Takaisin uutisiin