F-Rallisarja

Uutiset

Teemu Vesala Tulokas-Cupin kärjessä


15.08.2018

Kun rallin lajisäännöissä kauden alussa yhdistettiin A- ja B-juniorit pelkäksi junioreiksi, niin F-rallisarjaan perustettiin erikseen Tulokas-Cup. Cupiin pääsivät osallistumaan ne kilpailijat, jotka olivat ajaneet enintään viidessä rallissa. Kaikkiaan näitä kilpailijoita oli 11, joista Kiteeltä hakee seitsemän kilpailijaa pistepussin täydennystä.

 

Avauskisassa Kaavilla Lappeenrannan UA:n Matti Rinne oli Volvolla ylivoimainen. Lappeenrantalainen vei tulokas-Cupin lisäksi myös junnujen voiton. Jämsässä Ouninpohjan erikoiskokeella hän ajoi ulos, mutta vielä huonommin kävi Raisiossa, missä Volvo kaatui sen verran pahaan kuntoon, että Kitee jäi häneltä väliin. Kaavilla kakkoseksi ajoi Nilsiän UA:n Kalle Hämäläinen (BMW 325i) ennen Laihian UA:n Pasi Mäkistä, joka ajoi Kaavilla Peugeot 205:lla.

 

Jämsä Altomaalle

Kaavilla kolmannessa sijassa vahvasti kiinni ollut Mäntsälän MK:n Henri Altomaa kaatoi Astran kuudelle erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Altomaa nousi kakkospätkän kärkipaikalle Rinteen ja Hämäläisen keskeytettyä. Järvenpääläinen vei selvän voiton ennen Mäntyharjun MK:n Teemu Vesalaa (BMW 325i). Kolmanneksi kiilasi TGS Worldwiden ilmoittama Kouvolan seudun AU:n Aku Kaukoluoto Opel Asralla.

 

Luukon vuoro Raisiossa

Raisiossa Altomaa ja Teiskon UA:n Toni Luukko (Opel Corsa) tasasivat johdon kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen, mutta Altomaan Opelista tekniikka petti, kärkeen jäi yksin kärkeen Rinteen ajaessa kakkosena. Niin kuin aikaisemmin mainittiin, niin Rinne Ajoi nelosella ulos Vesalan noustessa kakkoseksi.

Luukko piti pintansa maaliin saakka. Vesala oli Jämsän tapaan kakkonen. Mäkinen otti kauden toisen kolmossijan.

 

Vesala kärjessä

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen tasaisesti ajanut Vesala on kärjessä 48 pisteellä. Kakkosena on Mäkinen neljän pisteen päässä. Mäkinen kolmossijat ovat tulleet Peugeot 205:lla, Jämsästä nelossija Volvo 240:lla, nyt laihialainen lähtee Kiteelle VW Golfilla. Luukko (34) nousi voittonsa ansiosta kolmanneksi ohi Kaukoluodon (26).

Jaossa on vielä pisteitä kahdesta kisasta ja neljä parasta lasketaan loppupisteisiin. Teoriassa kaikilla Kiteellä mukana olevilla kilpailijoilla on mahdollisuus voittaa Tulokas-Cup. Toki tietenkin parhaat mahdollisuudet mestaruuteen ovat kärkikolmikolla.

 

Sarjapisteet

 

Kuva: Varmat otteet ja hyvät sijoitukset ovat nostaneet kouvolaisen Teemu Vesalan Tulokas-Cupin piikkipaikalle. 

(Kuva Marko Kyöstilä)

 

 

 


Takaisin uutisiin