F-Rallisarja

Uutiset

Toiseksi nopein naarajärveläinen Timo Markkanen nelivetoluokkaan!


06.12.2017

Toisena nelivetoluokkaan ilmoittautui Pieksämäen UA:n Timo Markkanen.

– Kun joku puhuu menestyksestään jäsenvälisissä tai piirikunnallisissa, niin minulla ei taitaisi olla niissä kisoissa mahdollisuuksia, viittaa 43-vuotias naarajärveläinen yrittäjä. (jos joku ei tiedä, tuore Neste Rallin voittaja Esuppi Lappi on myös Naarajärveltä, vauhtikylä parhaasta päästä.).

 

– Harrastaminen alkoi autojen ruuvailusta. Vuonna 1994 rakennettiin ensimmäinen oma kilpuri (Kaksitonninen Escort) ja seuraava vuonna oli sitten vuorossa ensimmäinen ralli, Savonlinna Prisma-ralli, muisteli Timo uran alkua ja jatkoi, F-rallisarjan 4WD näillä näkymin paras ja edullisin sarja tuommoisille ei minkään luokan nelikoille. SM-sarjassa kun pitäisi ajaa luokassa SM1-luokassa R5-ohjuksia vastaan.

 

Timo kävi kokeilemassa vuonna 1998 F-Cupia, mutta niiden jälkeen oli enemmän töitä tallilla kuin pokaalien kiillotuksessa.

– Tulokset eivät silloin olleet kovin kummoisia. Ulosajot olivat kyllä varmaan näyttäviä. Kolme kertaa kisa päättyi pusikkoon. Sen jälkeen olen ajanut muutamia yksittäisiä kisoja Starletilla, naureskeli Timo.

 

 

Timolta lähtee terveiset ainakin seuraaville.

– Pelit äkkiä kuntoon ja viivalle. Mielellään näkisin ainakin Pitkäniemen ja Partasen Timot, Haapasalon Kain ja Savelan Pekan. Ja tietenkin kaikkien muidenkin.

 

Yhteiskuvioissa ensi kaudella nähdään

OR-Welding, Askolan Takka, Suomen Säiliöhuolto, TPM-Service.

 

Pääkuva: Ensi kaudella kartturina Timolla on Kannisen Vexi. Tässä vauhdikkaassa otoksessa kaksikko säästelee renkaita Saaremaa Rallissa 2015.


Takaisin uutisiin