F-Rallisarja

Uutiset

Vähäluminen reitti sopisi paremmin - Samuli Nevä lähtee hakemaan tasaista suoritusta Kangasniemeltä


12.02.2020

Viime vuonna oli täysi talvi jo tammikuun alussa. (Kuva Kaloppi ralli 2019, Patrick Rupponen)

 

Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä, kartturinaan Juha Kivimäki, tekevät paluun F-Rallisarjan ykkösluokkaan pitkän tauon jälkeen. Ensimmäinen koitos on luvassa tulevana lauantaina Kangasniemellä.

 

Nevä ja Kivimäki ovat Toyota Corolla GT:llä olleet tuttu näky "äffän" kisoissa jo pitkään mutta kokonaisen sarjan kaksikko on ajanut viimeksi vuonna 2015. Palkintokaapista Nevältä löytyy silloisen F-Cupin hopeasijat vuosilta 2010 ja 2014.

Tulevaan kauteen valmistautuminen on sujunut poikkeuksellisen talven takia vähäisillä testauskilometreillä. Viime viikonloppuna testitiellä Multialla avauskilometrit ajanut Nevä totutteli uuteen, leveämpään talvirenkaaseen n. 70 kilometrin verran.

- Uusi Michelinin leveä rengas on hyvä mutta niihin on oma totuttelemisensa, kesti jonkin aikaa ennen kuin pääsin hyvään rytmiin. Onneksi saatiin kuitenkin yhden rallin verran kilometrejä alle vaikka ne tulivatkin kaikki samalta tieosuudelta. Olisin toki halunnut testata enemmänkin mutta talvi täällä lounaisessa Suomessa ei ole antanut elonmerkkejä, joten oli tyydyttävä nyt vain tähän yhteen testipäivään. Mielestäni saatiin kuitenkin kaikki säädöt kohdilleen ja auto tuntuu pelittävän oikein hyvin, Nevä pohdiskeli testipäivän jälkeen.

 

 Samuli Nevä oli viimeksi Kangasniemellä vuonna 2014. Silloin päätöspätkällä tuli pohjat, siitä on hyvä jatkaa.

 (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Kangasniemen tiestöstä Nevällä on kokemusta vain vuodelta 2014, joten odotukset ja sijoitustavoitteet ovat testausmäärätkin huomioiden asetettu tällä kertaa maltillisiksi.

- Talvirallit eivät muutenkaan ole mitään ehdottomia suosikkejani, joten vähäluminen reitti sopisi paremmin. Varsinaisia tulostavoitteita en ole itselleni asettanut, tyytyväinen olen jos päästään viiden sakkiin, kun vastuskin on todella kovaa luokkaa tänä päivänä. Mitään stressiä en aio siis ottaa jos ei olla heti ensimmäisessä kisassa kärjen vauhdissa. Katsotaan kuinka homma lähtee parin erikoiskokeen jälkeen liikkeelle ja sen mukaan mietitään, että onko edes mahdollista lähteä lisäämään vauhtia, Nevä päättää.

Kangasniemi-Ralli starttaa perjantaina nuotituksella ja lauantaina edessä on varsinainen kisapäivä. Ralli käsittää 6 erikoiskoetta ja n. 70 erikoiskoekilometriä. Lähtöseremoniat starttaavat Kangasniemen Keskustiellä klo 12:01 alkaen ja Corolla GT:tä käskyttävä kaksikko lähtee reitille numerolla 9.

 

Samuli Nevä somessa:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/samulinevaofficial/

 

Teksti:
Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus


Takaisin uutisiin