F-Rallisarja

Uutiset

Valkosilla vahva avaus F-rallisarjassa


05.02.2019

Viime vuoden BMW Xtreme mestari Anssi Valkonen jäi vajaan kaksi sekuntia nuottiluokan voitosta. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

F-rallisarjan avauskilpailu Hankasalmella helmikuun 2 päivä oli hyvä Autoliitto Härmää edustaville Anssi ja Matias Valkoselle. Anssi ajoi yleisen nuottiluokassa toiseksi ja Matias junioreiden yleiskilpailussa kolmanneksi ja oman luokkansa toiseksi. Junioreissa ajetaan ilman nuotteja.

 

Anssi todella lähellä voittoa

Anssi Valkonen kartanlukijanaan Jani Pohto ajoivat kuuden erikoiskokeen kilpailussa yhden pohja-ajan, olivat kerran toinen, kolmas ja neljäs. Eniten eroa pohja-aikoihin tuli neljännelle ja viidennelle erikoiskokeelle.

-Neljännelle erikoiskokeelle tauon jälkeen ajoin vain liian varovasti. Viidennellä puolestaan auto sammui penkkaan nojaamisen jälkeen risteyksessä. Siinä meni noin 10 sekuntia ylimääräistä aikaa, Anssi Valkonen laski. Hän oli todella tyytyväinen sarjan avauksen tulokseen. Kaksikko jäi voittaja Markus Hellströmille vain 1,9 sekuntia.

-Tiukille meni. 70-erikoiskoe kilometriä ajettiin ja tuo on ero. Se meni yli odotusten. Olemme tehneet paljon töitä BMW-kilpurin kanssa ja muutokset ovat onnistuneet. Auto on nyt tosi hyvä, kauhavalainen ynnäsi.

 

Matias sarjalaisten kakkonen

 

 Matias Valkonen ajoi maltilla ja järjellä. Tuloksena oli juniorien toiseksi korkeimmat pisteet Hankasalmelta. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Matias Valkosen kyydissä istuu Markus Peltonen. Anssin velipoika oli yhtä tyytyväinen Revontuli rallin antiin. Junioreiden kolmas tila ja vain 1,6 sekuntia oman luokan kakkostilaan ei tullut kuitenkaan helpolla. Matias Valkonen muisti yhden tosiasian. Sijoitukset jaetaan vasta maalissa.

-Kilpailun alussa oli takertelua omassa ajossa, mutta loppua kohti se petraantui. Kovin oli tiukkaa koko kisa, sillä kärjessä ajaneille tuli ongelmia ja nousimme sitäkin kautta tuloksissa. Kyllä siellä penkat pölisivät, mutta sitähän se talviralli on, Matias Valkonen totesi. Myös hänen BMW 325i on saanut hyvää hoitoa Härmän suunnalla.

-Autoa on päivitetty kaikin puolin. Se toimii nyt hyvin, vain kaksi talvi rallia viime kaudella Kauhavalla asuva Matias Valkonen kehuu. Hän tiedostaa mikä on sarjassa ajamisen juju.

-Sarjan toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa on tarkoitus jatkaa tasaisuutta. Se on sarjan kannalta tärkeää, Matias Valkonen miettii.

 

F-rallisarja jatkuu Kuhmoisissa helmikuun 23.päivänä Kuhmoisten 2. Soraralllilla.

 

Teksti: Vesa Rauhala

Kuvat: Marko Kyöstilä


Takaisin uutisiin