F-Rallisarja

Uutiset

Valkosilla vaikeuksia vaativilla ralliteillä


26.02.2019

Anssi Valkonen joutui keskeyttämään kisan päätöspätkällä kärkipaikalta. (Marko Kyöstilä).

 

F-rallisarjan kauden toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa Valkonen Motorsportin kuljettajilla Anssi ja Matias Valkosella kilpailu sujui kaksijakoisesti. Anssi keskeytti kilpailun ykköspaikalta. Matias ajoi vastaavasti sarjan kannalta tärkeitä pisteitä. Kesäkautta odotellessa AL-Härmää edustavat Valkoset ovat kuitenkin hyvissä asemissa sarjan kannalta.

 

Kuhmoisten kilpailu ajettiin Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla, joka tarkoitti, että tiestössä on myös hyppyjä. Moni rikkoikin autonsa juuri näissä hyppyreissä. Anssi Valkosen ja kartanlukija Jani Pohdon kilpailu yleisen nuotista ajettavassa luokassa sujui voittoa tarjolla tyylillä, aina viimeiselle erikoiskokeelle asti. Anssi Valkosen kilpailu oli nousujohteinen. Viiden erikoiskokeen rallissa hän ajoi viidenneksi, toiseksi ja kaksi kertaa kauhavalainen oli nopein EK-ajoissa. Matka kuitenkin tyssäsi viimeisellä erikoiskokeella.

- Hypyn alastulossa autosta hajosi vetoakseli. Reissu jäi siihen ja tuloksena oli nolla pistettä tähän kilpailuun, Anssi Valkonen kertoi.

 

Avauskilpailun voittaja Markus Hellström ei ollut olkapään loukkaantumisen vuoksi ajamassa Kuhmoisissa, joten jatkossa Hellström ja Valkonen jatkavat omia taistelujaan sarjassa kesäkuussa.

- Nythän olisi ollut iskun paikka pistetilanteessa, mutta vasta maalissa pytyt ja pisteet jaetaan. Kuhmoisissa oli Suomen hienoimmat ja haastavimmat tiet. Oli nautinto rallata, toteaa 13,8 sekunnilla ennen viimeistä erikoiskoetta luokkaansa johtanut Anssi Valkonen.

 

"Tiukat taistelut ovat makoosia"

Sarja jatkuu kesäkuun alussa ja sinne on uusia eväitä.

-Pohdon Jani on mennyt kartturina nuotinluvussa "valovuoden" eteenpäin. Itsekin olen oppinut paljon, kun sehän on täysin yhteistyötä. Jatkon kannalta tykkään enempi ajaa kesällä ja BMW:hen tulee huollon lisäksi lisää virityksiä, joten kyllä me taistellaan ihan sarjan kärkisijoituksista. Tiukat taistelut ovat makoosia, Anssi Valkonen mietti tulevaa.

 

Matias tasapisteissä sarjakärjessä

 

Vaikka Matias Valkosen kisa ei mennyt aivan putkeen, nousi hän tasapisteisiin sarjakärjen kanssa. (Kuva Marko Kyöstilä)

 

Matias Valkosen ja kartanlukija Markus Peltosen kilpailu ei tuloksellisesti mennyt toiveiden mukaan, mutta pistetilanne sarjassa on hyvä, kun kaksikko on toisena myös AL Härmää edustavan Ville Puumalan jälkeen, kuitenkin samoilla pisteillä. Junioreiden yleiskilpailun kahdeksas ja oman luokan neljäs tila ei ollut Matias Valkosen mieleen.

- Tiet olivat hienot, mutta en itse ajaminen ei onnistunut koko päivänä. Toisella erikoiskokeella tuli vilppilähtö, mutta se ei meidän tulosta ratkaissut. Tosi hankala päivä meille, Matias Valkonen tilitti. Hän on velipoikansa Anssin tapaan rallin suhteen kesäkuski.

-Kesällä ralli on vapaampaa. Auto on hyvässä kunnossa, joten jatkossa kaikki on itsestä kiinni, Matias Valkonen mietti jatkosta.

 

Teksti: Vesa Rauhala

Kuvat: Marko Kyöstilä


Takaisin uutisiin