F-Rallisarja

Uutiset

Veljekset kilpasilla, Antti ja Janne Hakulinen


11.01.2017
Veljekset kilpasilla, Antti ja Janne Hakulinen

Tuossa aikaisemmin oli juttua, kun veljespari kilpailee yhdessä (Jarkko ja Joni Kohtaniemi). Löytyypä F-rallisarjasta myös veljespari, joka kilpailee toisiaan vastaan. Yleisessä luokassa viime vuoden yhdeksänneksi sijoittunut Rantasalmen UA:ta edustava 26-vuotias Antti Hakulinen saa kilpailijakseen neljä vuotta vanhemman veljensä Jannen, joka puolestaan edustaa Mikkelin UA:ta. Kilpailun tekee vieläkin mielenkiintoisemmaksi, kun kumpikin ajaa Renault Clio Sportilla. Avauskilpailussa Limingassa Antti starttaa numerolla 3 ja Janne puolestaan numerolla 20.

 

 

Antti H

Antti ajoi viime kaudella todella tasaisen kauden.

– Olimme itsekin yllättyneitä, kuinka tasaisesti pystyimme ajamaan, vaikka auto ei aivan parhaassa tikissä ollutkaan. Ja se oli positiivista, että pystyimme kohtalaisiin tuloksiin myös nopeilla osuuksilla. Clio on kuitenkin parhaimmillaan, silloin kun tie kääntyy usein, naureskeli Antti.

Ensimmäisen kilpailun Antti ajoi vuonna 2009 Lahdessa, Salpausselkä-rallin.

– Into autourheiluun on tullut perhepiiristä. Isä sekä kaksi isoveljeä ovat harrastaneet moottoriurheilua, joten sitä on tullut seurattua pienestä asti ja siinä samalla myös oma kiinnostus moottoriurheiluun on syntynyt.

Parhaiksi saavutuksiksi Hakulinen nostaa parit aluemestaruudet rallista ja rallisprintistä.

– Mieleenpainuvin muisto on, kun ajoin Rantasalmella Lipposen Talvirallisprintissä S2000 Fiatilla koko kilpailun kolmanneksi nopeimman ajan ja voitin samalla junioreiden yleiskilpailun. Ralleja ja sprinttejä on kertynyt joitakin kymmeniä.

Nyt Antti siis lähtee numerolla 3.

– Yllättävän paljon edestä jäi pois, mutta ainakin väliluokassa taso sen kuin vahvistui. Viime vuonna ei ollut juurikaan etuvetomiehiä. Nyt heitä on roppakaupalla. Silti en tavoitteista tinki, tänä vuonna pitää menestyä ainakin yhtä hyvin kuin viime vuonna. Autoa on paranneltu, varsin moottorin käyttöalue on parantunut ja tuntunut hyvältä testeissä, päätti Janne.

Janne H

Veljeksistä vanhempi Janne ajoi viime vuonna vain yhden sprintin ja sitä edellisenä vuonnakin vain yhden rallin, ja senkin nuotista.

– Edellisestä pimeästä kisasta on jo todella kauan. ajoin monta pelkästään nuotista, joten paluu juurille saattaa aluksi tuottaa vaikeuksia, arvioi Janne.

Janne aloitti ennen ajokortti-ikää sprinteillä.

– Sieltä on mielestäni myös paras saavutus, kun olin Hanaa-lehden Uness-sprinttipörssin kakkonen heti Nikaran Jarkon kanssa, Janne muisteli.

Rallitouhut Janne aloitteli samaan aikaan, kun V1600-luokka rantautui Suomeen.

– Rakenneltiin silloin luokkaan sopiva Micra. Se oli muuten passinumeroltaan number uno. Erosen Janne kanssa kilpailtiin sillä. Parhaaksi saavutukseksi jäi nuorten SM:n neljäs sija, jutteli Janne.

Myös Fin-R:n saapumisen aikaan Janne oli hereillä.

– Silloin rakenneltiin luokkaan sopivaa Clioa. Clio on edelleen ajossa, nyt Antti käskemänä. Se oli kanssa melkoista aikaa, tekniikan kanssa oli jonkin verran vastustusta. Kierrettiin sillä pari vuotta SM-kisoja.

Mitkä ovat tavoitteet tulevalle kaudelle?

– Onhan se jännittävää palata juurille. Kyllä aluksi pitää olla hieman varovainen ja lisätä sitten vauhtia kisa kisalta. Autoa olemme rakentaneet pitkään ja hartaasti. Osia tullut sitä mukaan, kun Antilta on jäänyt. Kovalla innolla lähdemme mukaan. Avauskisaan lähdemme koko perheen voimin, kertoi kahden lapsen isukki Janne, joka työskentelee työnjohtaja erikoislavetteja rakentavassa Siimet Oy:ssä ja asustelee nykyään Mikkelissä.

 

Veljesten menoa voi seurata facebookista Hakulinen Racing, jossa on mm. incaria talven ensi testistä.

 

Antin ja Jannen menoa avittaa:

Vilpola, Rantasalmen Rakentajat Oy, Rantasalmen Lehti, Rantasalmen Maanrakennus Oy, Urakointi Huupponen, Kuus-Hukkala, AD-Rantahuolto, Valvoline, Metsätyö Räisänen Oy, LähiTapiola Savo-Karjala, Kuljetusliike La-Sa Oy, Pesujuvalla.fi, Jukotech, Kuljetus Nuopponen Oy, Kokupipa.fi, Titaani, Kaivinkonetyö Rauno Hakulinen, Autosähkö M.Puustinen, Jussi Pesonen, Speed Factory, Woikoski, RTE Motorsport ja Rengaskumppanit sekä Janne lähettää erityiskiitokset auton rakennusavusta Komulaisen Terolle.

 

Kuvat:

Pajalla. Janne Hakulinen (oik.) ja Antti (vas.) yllätettiin työn touhusta poseeraamaan.

 

Ajokuvat Lipposen talvirallisprintistä. Numero 81 Antti ja 84 Janne. Kuvat Toni Ollikainen.


Takaisin uutisiin