F-Rallisarja

Uutiset

Vielä ehdit ilmoittautua F-rallisarjaan!


16.02.2018

Uudistuneen F-rallisarjan toinen osakilpailu, ”Lumiteiden Grand Prix”, JMK-Ralli ajetaan lauantaina 3.3.2018 Suomen MM-ralleista tutuilla teillä Jämsässä. Vielä ehdit mukaan sekä JMK-Ralliin sekä F-rallisarjaan, sillä ilmoittautuminen sekä JMK-Ralliin sekä F-rallisarjaan päättyy tiistaina 20.2.2018 klo 21.00!

 

Vaikka tammikuussa ehdittiin ajaa jo avauskilpailu, voit olla mestari kauden päätteessä, sillä viidestä osakilpailusta neljä parasta suoritusta lasketaan mukaan loppupisteisiin.

 

Mitä F-rallisarja sitten tarjoaa?

Vielä on jäljellä neljä hienoa osakilpailua. Jo edellä mainitun JMK-rallin lisäksi soralla ajetaan kolme osakilpailua. Sorakauden aloittaa Raision UA:n Kaasujalka-Ralli 26.5.2018 Länsirannikon hyväpintaisilla teillä. Elokuussa siirrytään sitten toiselle puolelle Suomea, kun Kiteen ja Tohmajärven tunnetusti hienot tiet kutsuvat 18.8. Keski-Karjalan UA:n nimikkoralliin. F-rallisarjan päättää 6.10. peräti 42. Rantaralli Mynämäellä Naantalin Seudun UA:n järjestämänä.

 

Uudistunut sarja tarjoaa myös nuottiluokat sekä kaksi- että nelivetoisille. Perinteisesti ajetaan yleinen ja seniorit. Rallin lajisäännöissä yhdistettiin B- ja A-juniorit yhdeksi luokaksi, niin tehtiin myös luonnollisesti myös F-rallisarjassa.

 

 

Ensimmäisenä matkaan lähtee yleinen luokka, jonka jälkeen starttaavat kaksi- ja nelivetoisten nuottiluokat. Nuottiluokkia seuraavat seniorit ja juniorit. Lähtöpaikat ovat hyvät, sillä JMK-Rallin kilpailunjohtaja Jussi Pummila on kehunut, että kaikki sekä vuorotelleet pakkaset ja suojat ovat parantaneet tien pintoja koko ajan. Myös lunta on Pummilan mukaan riittävästi, sillä sitä on reilu puoli metriä.

Sorakisat ajetaan kanssa sellaisilla paikkakunnilla, missä teiden pinnat ovat vuosien varrella todettu kestävän hyvin.

 

Ei muuta mukaan sarjaan!

 

Kuva: Marko Mansikkamäki ajoi senioreiden kakkoseksi avauskisassa. (Kuva Toni Ollikainen).

 


Takaisin uutisiin