F-Rallisarja

Uutiset

Ville Aromaa mukaan F-Rally Trophyyn


12.02.2020

Ville Aromaa kävi hakemassa tuntumaa F-Rallisarjan harjoituskilpailusta Pihlajakoskelta viime lauantaina. (Kuva Jari Nurminen)

 

Turun Urheiluautoilijoita edustava Ville Aromaa ajaa kaudella 2020 F-Rallisarjan F-Rally Trophy -luokassa V1600-luokan Audi A3:lla. Kartturina Aromaalla vieressä istuu samaa seuraa edustava Nico Koppe.

 

F-Rallisarjan kauden avauskilpailu ajetaan tulevana lauantaina perinteikkäässä Kangasniemi-Rallissa, jonne on ilmoittautunut kunnioitettavat 147 autokuntaa. F-Rally Trophy koostuu kahdesta luokasta, joihin osanottajia on ilmoittautunut mukavat 12 kilpailijaparia.

 

Vuonna 2018 rallipoluilla debytoinut Aromaa on pari vuotta kiertänyt ahkerasti lähinnä Länsi-Suomen alueen sekä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kisoja keräten arvokkaita kilometrejä. Tällä kaudella tarkoituksena on kiertää F-Rallisarja kokonaisuudessaan.

 

Viime viikonloppuna parivaljakko osallistui Kuhmoisissa Tullan UA:n järjestämään harjoituskilpailuun, jossa ajettiin osuuksia MM-rallistakin tutulla Pihlajakosken erikoiskokeella. Samalla vyölle kertyi vuoden ensimmäiset kilometrit.

–Haasteelliset keliolosuhteet täällä päin Suomea ovat pitäneet ajokilometrit täysin nollassa, joten oli pakko lähteä vähän pidemmälle, että saataisiin edes vähän testiä ajettua. Hyvä, että tuli lähdettyä, Kuhmoisissa saatiin nauttia todella upeasta ja haastavasta erikoiskokeesta sekä saatiin niitä kovin kaivattuja kilometrejä roppakaupalla alle ennen Kangasniemen koitosta, Aromaa tunnelmoi. 

 

F-Rallisarjan avauskisaan Aromaa lähtee varovaisen toiveikkaana ilman isompia tuloksellisia tavoitteita.

– Koetetaan nyt ainakin Kangasniemellä ajaa puhtaasti kaikki kilometrit talteen mitä tarjolla on ilman sen kummempia sijoitustavoitteita. Katsotaan maalissa sitten mihin se on riittänyt ja sen mukaan mietitään "taktiikoita" seuraavaan kisaan, jos sellaisia ylipäätään halutaan asettaa, Aromaa päättää.

 

F-Rallisarjan osakilpailut kaudella 2020:

 

15.2. XIX Kangasniemi Ralli, Kangasniemi

29.2. JMK-Ralli, Jämsä

6.6. Orimattila Ralli, Orimattila

22.8. Koillis-Savo Ralli, Tuusniemi

3.10. XLIV Rantaralli, Mynämäki

 

Aromaa Racing somessa:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/aromaaracing/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/aromaaracing/

 

Teksti: Patrick Rupponen / Aromaa Racing -tiedotus 
Kuva: Jari Nurminen

Takaisin uutisiin