F-Rallisarja

Uutiset

Volvo-kaksikko Salminen – Hellström piirtää jäljet Limingassa


12.01.2017

F-rallisarjan avauskilpailuun Neste Revonlahti ralliin lähtee 35 kivenkovaa yleiseen luokkaan. Sarjapisteistä heistä taistelee 25 paria. Koko letkaa lähtee vetämään Riihimäen UA:ta edustava Petteri Salminen Volvo 240:lla. Turenkilainen oli viime vuoden sarjassa kakkonen ja kun toinen Salminen mestari Tero ei aja tämän vuoden sarjaa, niin Petteri peri numero ykkösen.

 

Petteri Salminen testireissulla viikkoa ennen avausta. (Kuva Salminen Rally Team)

Aivan uutta Petterille ei ole ajaa numerolla yksi. Viime kaudella Petteri voitti avauskilpailun Valkealassa ja niinpä hän lähti kauden toisen osakilpailuun Kangasniemelle numerolla 1. Petteri ajoi viime talven Toyota Starletilla, mutta vaihtoi sorakaudeksi Volvoon. Uusikaupunki-rallissa Volvossa oli vielä kasvukipuja ja niinpä Petteri keskeytti ja putosi samalla mestaruustaistelusta.

Tänä vuonna Petteri tavoite on tietenkin voittaa koko sarja. – Kyllähän se mitalin kirkastamine on mielessä. Kaikkein mukavinta tietenkin olisi, ettei numeroa kyljessä tarvitsisi vaihtaa, toivoi Petteri ja jatkoi, autoa on parannettu koko ajan ja koko ajan sen tuntuu paremmin ajettavalta. Testattiin autoa viikonloppua. Kyllähän ainakin kovalla pakkasella tuntui olevan liukasta. Hyvillä mielin lähdemme kohti Liminkaa.

 

Hellström kautta vahvempana

Salon UA:n Markus Hellström palasi viime kaudelle ”pimeisiin kisoihin” muutaman vuoden nuottikisojen jälkeen.

– Onhan se ollut opettelua. Koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan, jutteli Hellström, joka voitti toukokuisen Uusikaupunki-rallin.

Petteri Salmisen tapaan Hellström oli Valkeakosken seurakilpailussa testaamassa ja totuttelemassa talvioloinen.

– Nyt vaan pakataan säkillinen renkaita Liminkaan mukaan. Siellä on varmaan enemmän jäätä ja lunta kuin täällä soran keskellä. Fiilikset ovat hyvät ennen avauskisaa, lopetti Hellström.

Pääkuva: Markus Hellström (Marko Koivunen)

 

Haastajat

Viime vuoden kärkiukoille löytyy todella kovia haastajia, mainittakoon vaikka heistä, viime vuoden vetomies Idän pikajuna Keski-Karjalan UA:n Vesa Hirvonen (BMW M3) isossa luokassa sekä aina voittoa tavoitteleva Laihian UA:n Joni Hiipakka (BMW M3).

Väliluokkaan Ilmoittautui todella kovia etuvetokuskeja. Viime vuoden menestyjät Rantasalmen UA:n Antti Hakulinen ja Vitikan UA:n Tommi Huhtala saavat vastaansa mm. vuoden 2015 F-Cupin kakkosmiehen Suonenjoen UA:n Juha Rytkösen (Opel Astra GSI 16V), Laihian UA:n tuulen nopean Henri Niemen niin ikää Astralla. Lisäksi tulevat Corsa-pilotti Kurkelan Mikko Oulun UA:sta sekä EPUA:n aina vauhdikas Jari-Matti Tiilikka Civicillä.

Pikkuluokassa Pohjankyrön UA:n Jaakko Ollikkala (Toyota Corolla GT) saa ”kiusakseen” Kalkkisten UA:n edustavan loppilaisen vuoden 2015 kolmosen Joonas Kolehmaisen (Starlet) sekä Raahen UA:n Corolla-pilotti Tomi Siuruan.

Sarjalaisille lisävauhtia antavat mm. F-Cupin B- ja A-juniori mestari SSR:n Kai Hyttinen RS-Escortilla sekä Kajaanin UA:n Teijo Karjalainen Astralla

 

Kytölällä hakee jo kuudetta mestaruuttaan

 

 

Kari Kytölä ajoi viime kaudella viidennen mestaruutensa. (Kuva Asko Saarinen)

Hyvällä syyllä mr. senioriksi nimetty Kari Kytölä hakee jo kuudetta mestaruutta. Tällä kaudella Pohjois-Hämeen UA:n lisenssillä ajava Kytölä starttaa seniorien kärkeen numerolla 36. Kauden kaksi viimeistä osakilpailua voittanut sladikuningas Hyvinkään UA:n edustava Ilmo Lario lähtee haastamaan Kytölää numerolla 37.

Larion tapaan vauhdikkailla linjoilla etenevä Säkylän UA:n Kai Mäkelä voitti myös viime vuonna senioreissa ensimmäistä kertaa. Viime kaudella mitaleista taistelleen Mäkelän kausi päättyi Lahdessa kaatoon. Viime kauden topten-kuskeista mukava ovat myös vuoden 2014 seniorimestari EPUA:n Lasse Hirvijärvi (BMW M3), Hausjärven UA:n Jari-Pekka Lehtonen (Opel Astra) ja Uudenmaan AU:n Markku Tuoriniemi (BMW M3).

Paluun tekevät myös MHJ-RT:n Juha Paavilainen, Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi sekä Nilsiän UA:n Risto Föhr, jotka kaikki luottavat BMW M3:seen. Ensimmäistä kertaa mukana on myös senioreissa luokan kuopus Marko Mansikkamäki. Hämeenkyrön UA:n Starlet-pilotti oli vuonna 2007 yleisen hopealla.

 

A-juniorien voitosta kova taistelu

 

 

Lahden päätösosakilpailun yllättäjä Ville Hanhisuanto oli vauhdissa myös kauden avauksessa (Kuva Asko Saarinen)

Viime kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa pitivät B-juniorien kärkimiehet huimaa vauhtia. Ensin Tervakosken kisassa seuran oma kasvatti Tuomas Välilä piti huomaa vauhtia Astralla voittamalla B-juniorit ajamalla koko kisan seitsemänneksi kovimman ajan. Päätösosakilpailussa Lahdessa Välilä oli koko joukon kymmenenneksi nopein. Vielä 2,7 sekuntia ripeämpi oli Oulun UA:n Ville Hanhisuanto BMW M3:lla. Nyt kaksikko lähtee vetämään A-junioreita. Ville numerolla 54 ja Tuomas heti perään numerolla 55. Ville kävi viikon loppuna ajamassa Piippolassa kenraalin. Ranualainen oli nuottiluokassa kaksivetoisten kakkonen.

Välilän perään lähtee viime kauden A-junnujen kuutonen Lahden UA:n Kimmo Rostedt, jonka päätöskilpailun voitto valui tekniikkavikaan päätöspätkällä. Nyt Volvo-pilotti on alusta asti valmiimpi menestykseen. Rostedt saa kirittäjäkseen viime kauden B-junnujen kolmosen Mäntsälän MK:n Kristian Kärpäsen (Honda Civic Type R). Laihian UA:lla on tarjolla kaksi hurjaa kuskia Petri Koskinen VW Golfilla ja Tuomas Kamila Starletilla numerolla 62 ja 63. Musta hevonen on Laukaan MM:n Tomi Hämäläinen BMW 325i:llä.

 

Hannula johtaa B-junnut matkaan

 

 

Dragon Team - oikealla Juha-Mikael Hannula ja vasemmalla Joni Hiipakka (Kuva Dragon Team)

Laihian UA:lla on tarjolla B-junnuihin Juha-Mikael ”Maikkeli” Hannula. Dragon tiimin BMW M3 -pilotti haluaa mestariksi ja lähtee B-junnujen kärkeen numerolla 79. Peräänsä hän saa Laukaan MM:n Jaakko Tulla (BMW M3) ja Lahden UA:n Jarkko Kohtaniemen (Seat Ibiza).

B-juniorien kisassa on tukku tasaisia kilpailijoita, joten tullaan käymään huima taistelu.

 

Ralli-info

 

Neste Revonlahti ralli, Lakeuden UA, 14.01.2017

Kilpailukeskus: Liminganportti, Pitkäkoskentie 15, 91900 LIMINKA

Lähtö: klo 11Liminganportti, Pitkäkoskentie 15, 91900 LIMINKA

Tauko: n. 14.20 Neste Revonlahti, Kasitie 540, 92350 Revonlahti

Maali n. klo 16.20 Liminganportti, Pitkäkoskentie 15, 91900 LIMINKA

 

Rallipaketit:

10€, myynti klo 10.00 alkaen

Liminganportti (lähtö, maali), Pitkäkoskentie 15, 91900 Liminka

(myynti kilpailutoimiston läheisyydessä)

Neste Revonlahti (tauko), Kasitie 540, 92350 Revonlahti

 

Rallipassi oikeuttaa pääsyn kaikille erikokoiskokeille,

EK-kohtaiset liput 5€, alle 12v lapset aikuisen seurassa ilmaiseksi.

 

Tulokset ja onlinepalvelut: www.ajaksi.fi

 

Seuraa myös www.f-rallisarja.fi

 

facebookista https://www.facebook.com/frallisarja/?fref=ts


Takaisin uutisiin