F-Rallisarja

Uutiset

Ykkös Lohikäärme – Joni Hiipakka


10.01.2017

Värikkäin tiimi, mikä pyörii F-rallisarjassa, on tietenkin Dragon Racing Team. Hurtilla huumorilla varustetun joukon ykköskuski on Joni Hiipakka. Hiipakka tuli rytinällä mukaan F-Cupiin vuonna 2013. Hän sijoittui B-juniorien kakkoseksi heti tänään WRC-kuskin statuksen saaneen Teemu Sunisen jälkeen. Limingan avauskisaan Hiipakka starttaa numerolla 7.

 

Värikkäistä ja vauhdikkaista linjoista tuttu Hiipakka lähtee selkein tavoittein mukaan kauteen.

– Sen minä sanon, että voitosta lähden ajamaan aina. Ehkä talvella hieman voi antaa periksi ja tavoitella myös kakkos- ja kolmossijoja, selvensi Hiipakka tavoitteitaan. Hiipakalla kyllä vauhtia riittää, sillä mm. esimerkkinä viime kauden syyskuisessa Black Rocket -rallissa mies hävisi avauspätkällä vain 1,5 sekuntia Salmisen Terolle ja oli Petteri Salmista nopeampi, vaikka ohjaustehostin petti kilometrin ennen maalia. Melkoista vauhtia.

 

Kun talvi on selätetty, niin kesällä ajetaan sitten pelkistä voitoista.

– Autoa on päivitetty viime vuodesta melkoisesti. On mm. uusi vaihteisto. Tallissa on vietetty aikaa, mutta testaamaan en ole päässyt niin paljoa, kuin mitä haluaisin. Rengaspito oli testissä hyvä, mutta niiden kestosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

 

Kun kalusto on kunnossa, myös ajaminen sujuu hienosti.

– Kyllä minun ajotyylini on muuttunut paljon vuodesta 2013. Silloin mentiin joka paikkaa ovi edellä. Nyt ajo on huomattavasti suoraviivaisempaa ja myös selvästi nopeampaa.

 

Hiipakan konttorihommia hoitaa Pasi Penttilä.

– Se on hyvä, että Hannula (tiimin kakkoskuski, numerolla 79 B-junnuissa ajava Juha-Mikael) on nyt omassa autossaan, nii on minullakin paremmat mahdollisuudet pysyä vatulalla ja hulluttelen vähemmän riskipaikoissa. Pasi on oikea ammattimies, joka ei siedä mitään virheitä. Tervakoskella syksyllä yhteistyö pelasi saumattomasti. Pasi kehui, jotta ”on se hianoo ku sulta, ei tarvi pyyrellä lisää vauhtia, ainakaa palio”, kehui Joni. – Pasi on kyllä kartturi huippu-ukko, myhäili Joni.

 

Dragon Racing Team on yllättänyt niin kilpakumppaninsa kuin yleisön monesti.

– Kyllähän me varmaan keksimme jälleen jotain nokkelaa, olkaa kuulolla ja seuratkaa facebookista Dragon Racing Teamia, kehotti Joni.

 

Lopuksi Joni lähettää kilpakumppaneilleen terveisiä.

– Joka sonnilla on salvajansa, mut täältä ei kassit ihan lahjaksi lähde.

 

Facebook: Dragon Racing Team

 

Kuvat:

Joni Hiipalla testasi Liminkaa edeltävänä viikonloppuna.

 

Se on nyt kilpa-auton näköönen.


Takaisin uutisiin